Abone Ol

KPSS Hırsızlığı Kesinleşti! Erdoğan'ın Gönderdiği Müfettişlerden ÖSYM'ye Suç Duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmişti. Devlet Denetleme Kurulu bugün KPSS hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

KPSS Hırsızlığı Kesinleşti! Erdoğan'ın Gönderdiği Müfettişlerden ÖSYM'ye Suç Duyurusu

KPSS'deki benzer soru ve sızdırılma iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirmişti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün de dün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görevden alınmıştı. Bugün gelen son dakika bilgisine göre DDK KPSS hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KPSS lisans oturumu hakkında yer alan iddialara ilişkin olarak yetki verdiği Devlet Denetleme Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İHA'da yer alan habere göre, Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya "Sınav sorularından en az 10 tanesinin bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla aynı olduğu görülüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'nu "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı" iddialarını incelemekle görevlendirdikten sonra sınavları yapan kurum olan ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden aldı.