Abone Ol

KPSS 2022 SORULARI VE CEVAPLARI: Hülya Koçyiğit ve Erol Taş'ın Oynadığı Ödüllü Film Hangisi? Altın Ayı ödülünü alan Film Hangisidir?

KPSS 2022 sınavında Genel Yetenek-Genel Kültür oturumlarında adaylara Hülya Koçyiğit ve Erol Taş'ın birlikte rol aldığı ödüllü filmin hangisi olduğu sorusu yöneltildi. Sorunun gerçek yanıtına ulaşmak isteyen adaylar arama motorlarından sorunun cevabını aratmaya başladı.

KPSS 2022 SORULARI VE CEVAPLARI: Hülya Koçyiğit ve Erol Taş'ın Oynadığı Ödüllü Film Hangisi?

31 Temmuz günü düzenlenen 2022 KPSS sınavında adaylara Güncel Bilgiler kısmında, ödüllü bir Türk filminin adı soruldu. Genel Yetenek-Genel Kültür alanında sorulan soru ise 'Hülya Koçyiğit ve Erol Taş'ın oynadığı ödüllü film hangisi?' oldu.

1963 yılında gösterime giren ve dramatik türde çekilen Susuz Yaz isimli filmin yönetmenliğini Metin Erksan'ın yapmıştır. Filmin senaryosu için de Metin Erksan ve Necati Cumalı birlikte çalışmışlardır. 1962'de yazdığı aynı isimli hikayeden beyazperdeye uyarlanan filmin başrollerinde ise Hülya Koçyiğit ve Erol Taş paylaşmıştır.

Hülya Koçyiğit ve Erol Taş'ın oynadığı ödüllü film sorusunun cevabı:

Hülya Koçyiğit ve Erol Taş'ın başrol paylaştığı ödüllü filmin adı Susuz Yaz'dır.

KPSS'de Altın Ayı ödülü alan film merak edilirken sınava giren adaylar Altın Ayı ödülünü alan film hangisidir diye araştırıyor. Necati Cumalı'nın romanından sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Metin Erksan'ın üstlendiği Susuz Yaz filmi de bu kapsamda araştırılıyor. KPSS GY-GK sınavında sorulan Susuz Yaz hangi ödülü aldı, kimin eseridir? İşte merak edilenlerin yanıtı!

ALTIN AYI ÖDÜLÜNÜ ALAN FİLM HANGİSİ?

İlk gösterimi Haziran 1964'te Berlin Film Festivali'nde yapılan "Susuz Yaz", bu festivalin büyük ödülü olan Altın Ayı'yı kazanmış ve Türk sinema tarihinde uluslararası ödül kazanan ilk film olmuştur.

SUSUZ YAZ HANGİ ÖDÜLÜ ALDI?

Susuz Yaz 1963 yapımı dramatik Türk filmidir. Yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı filmin senaryosunu yine Erksan, Necati Cumalı'nın 1962'de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazmıştır. Filmin başlıca rollerinde Erol Taş, Hülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynamışlardır.

SUSUZ YAZ KONUSU NE?

Ege'nin kurak topraklarındaki köylerden biri... Su sıkıntısı çeken köy halkı, yaşayabilmek için suya, su içinse su kaynaklarını arazisinde bulunduran Osman ve Hasak isimli kardeşlere muhtaçtırlar. Ağabey Hasan her zaman açgözlü ve hırslı olan taraf olmuştur. Köylülerin yakarışlarına rağmen bir damla bile su vermeyi kabul etmez. Haliyle işler fazlasıyla değişir. İyi yürekli Osman ise ağabeyinin zıttıdır.

Bu genç adam ağabeyinin hırsı ve hataları nedeniyle hapishaneye dahi düşecek, aile yapısı yerle bir olacaktır.

Susuz Yaz, içerisinde barındırdığı kuvvetli siyasi taşlamaları ile politik sinemamızın az sayıdaki örneğinden biridir. Ülkemizde uzunca süre gösterimi yasaklanan yapıt Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazanarak olağanüstü bir başarı göstermiştir.