Abone Ol

KPSS 2016 önlisans sınav soruları ve cevapları

KPSS önlisans ortaöğretim 2016 sınavı Pazar günü yapıldı. Büyük heyecan yaşayan binlerce aday memur olmak için ter döktü.

KPSS 2016 önlisans sınav soruları ve cevapları

2016 KPSS Lisans sınavı Pazar günü yapıldı. Memurluk hayali kuran binlerce kişi sınava girdi. Adaylar şimdi ise KPSS 2016 sınav sorularının ve cevaplarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. KPSS soruları ve cevap anahtarları 16 Ekim 2016 sınavı için gözler ÖSYM'de KPSS 16 Ekim Önlisans ve ortaöğretim sınav soruları ve cevapları ais.osym.gov.tr'de. KPSS soruları ve cevapları için adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar.

KPSS 16 EKİM 2016 SORULARI VE CEVAPLARI SORGU EKRANI

KPSS soruları ve cevapları için adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. KPSS soruları ve cevap anahtarları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak.

KPSS ÖNLİSANS 2016 SONUÇLARI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme sonuc.osym.go

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var.

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır. p121 puan hesaplama motoru ile de öğretmenlik puanı olan öabt puanınızı hesaplayabilirsiniz.