Abone Ol

Koton mağazalarına sosyal medyada boykot çağrısı

Türkiye'de ünlü tekstil firmalarından Koton'da çok sayıda sendikalı çalışanın işten çıkarıldığı iddiaları nedeniyle sosyal medyada firmayı boykot kampanyası başlatıldı.

Koton mağazalarına sosyal medyada boykot çağrısı

Koton'da işçilerin sendikalılaşma faaliyetlerinin neden olduğu iddia edilen toplu işten çıkarmalar sosyal medyanın gündemine girdi.

İşten çıkarılan Koton işçileri, gerekçenin sosyal medya hareketlerinin olduğunu ve kendilerine tazminat verilmediğini öne sürdü.

Koton mağazalarına sosyal medyada boykot çağrısı - Resim: 1

İddiaya göre Koton Genel Merkezi cuma günü, çalışanlarının çalışma koşulları ile ilgili bilgi paylaşımı yaptığı sosyal medya hesaplarını takip eden 25 işçinin işine son verdi.

İşçiler, insan kaynaklarından gelen telefon ile sözlü olarak iş akitlerinin sonlandırıldığını ve gerekçe olarak ekonomik kriz ve küçülmenin gösterildiğini söyledi.

Koton mağazalarına sosyal medyada boykot çağrısı - Resim: 2

Çalışanların bağlı olduğu Koop-İş Sendikası toplu işten çıkarmalar ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Sendikamızın AVM’lerde gerçekleştirdiği başarılı toplu iş sözleşmelerindeki haklardan yararlanmak isteyen Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor." ifadelerini kullandı.

Koton mağazalarına sosyal medyada boykot çağrısı - Resim: 3

Koop-İş Sendikası İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Koton mağazalarının yer aldığı tüm şehirlerde basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Koton ise iddialara yönelik herhangi bir açıklama yapmadı.

(Euronews)