Abone Ol

Koronavirüste rekor: ABD'de bir günde 1344 kişi öldü

Amerikan Başkanı Trump' Beyaz Saray'da yapmış olduğu "Maalesef çok sayıda kişi ölecek" açıklamasından sonra; Amerika'da koronavirüs salgını sebebiyle bir günde 1344 insan yaşamını yitirdi. Bu rakam koronavirüs salgınında bir ülkede günlük yaşanan en büyük can kaybı oldu.

Koronavirüste rekor: ABD'de bir günde 1344 kişi öldü

Çin'in Wuhan kentinde aniden ortaya çıkan ve dünyada yayılmaya hızla devam eden koronavirüs sebebiyle Amerika'da yaşamını yitirenlerin sayısı 24 saatte bin 344 kişi daha artarak toplam 8 bin 501'e yükseldi.

Virüs tespit edilenlerin sayısı son 24 saat içinde 34 bin 272 kişi daha artarak toplam 312 bin 237'ye yükseldi.

GÜNLÜK CAN KAYBINDA REKOR

Amerika'da son 24 saat içersinde bin 344 kişi yaşamını yitirmesi, koronavirüs dünyada görüldüğü günden beri, bir ülkede günlük yaşanan en büyük can kaybı olarak kayıtlara geçti.

VİRÜSÜN YENİ MERKEZ ÜSSÜ

12 Aralık'tarihinde Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde aniden ortaya çıkan ve bütün dünyaya hızla yayılarak pandemi haline gelen yeni tip koronavirüste en çok vaka sayısı Amerika'da görüldü.

312 bini geçkin vaka sayısının olduğu ülke, dünyada toplam vaka sayısı %25'ini kapsıyor. Can kayıpların da hızla arttığı ülke uzmanlar tarafından salgının yeni merkez üssü olarak gösteriliyor.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Amerikan Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yapmış olduğu açıklamada, öncelikle en çok yardıma ihtiyaç duyan bölgelere odaklanacaklarını belirterek, "Maalesef çok sayıda kişi ölecek.

Yaptıklarımız olmasaydı daha çok ölüm olacaktı". Yaşanan can kaybı Trump'ın öngörülerini doğrulamış oldu.