Abone Ol

Koronavirüs partileri düzenleyip bilerek virüs kapıyorlar

ABD'de koronavirüse bilerek yakalanmak için gizli gizli partiler düzenliyor.

Koronavirüs partileri düzenleyip bilerek virüs kapıyorlar

Nilüfer Şensöz / Medyafaresi.com Dış Haberler-

ABD'de koronavirüs yasaklarına karşı protestolar büyürken, bir yandan da bazıları koronavirüse yakalanmak için gizli gizli partiler düzenliyor. Başkent Washington'da Walla Walla'da gizli  COVİD-19 partileri düzenlendiği ortaya çıktı.

Washington'da yetkililer, son haftalarda en az iki COVID-19 partisi keşfetti.  İnsanlar bu partilere bilerek virüse enfekte olmak için katılıyorlar.

Walla Walla İlçesi toplum sağlığı müdürü Meghan Debolt, 20 kişilik partilerden birine giden iki genç katılımcının hastalandığını ve testlerini pozitif çıktığını söyledi. Meghan Debolt şöyle konuştu: "Bu partilere gidenler önemli bir risk altında olmadıkları düşünerek katıldılar. Ancak daha savunmasız diğer insanlara yayabileceklerini düşünmediler. Aileleri, arkadaşları ve diğerlerini riske attılar"

DeBolt, partilere katılmayı seçenlerin halk sağlığını tehlikeye attığını söyleyerek, “Hiçbir şekilde masum bir çaba değil. Bizi gerçekten geride bırakıyor. Bu, topluluğumuzun yeniden açılmasını ve ekonomimizin faaliyete geçmesini geciktirecek" dedi.

(Medyafaresi.com)