Abone Ol

Koronavirüs aşısında Oxford'tan sevindiren haber

İngiltere Oxford Üniversitesi'nden sevindirici haber geldi. Oxford Aşı Prof. aşıyla ilgili gelişmeleri anlattı

Koronavirüs aşısı hazır mı? Sevindiren haber

Medyafaresi.com/Nilüfer Şensöz/Roma

Dünyanın  pek çok yerinde koronavirüs aşısı için çalışmalar sürdürülürken, İngiltere Oxford Üniversitesi'nden sevindirici haber geldi.  Oxford Üniversitesi'nde aşı profesörü olan Sarah Gilbert, Eylül ayında koronavirüse karşı bir aşı hazır olabileceğini söyledi.

İNSAN DENEMELERİ  2 HAFTA İÇİNDE BAŞLIYOR

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi'nde  ekibiyle koronavirüse karşı aşı geliştirdiklerini söyleyen Prof. Gilbert, aşının önümüzdeki iki hafta içinde başlayacak insan denemeleriyle çalışacağından “yüzde 80 emin” olduğunu açıkladı.

Times gazetesine konuşan Prof. Gilbert, Eylül ayında aşının hazır olmasıyla ilgili "Bu sadece bir önsezi değil ve haftalar geçtikçe daha fazla veriye sahibiz" dedi.

Gilbert'in ekibi dünya çapında bir aşı üzerinde çalışan düzinelerce biri ve İngiltere'deki en gelişmiş ekip. Gilbert, insan denemelerinin önümüzdeki iki hafta içinde başlayacağını söyledi.

Milyonlarca aşı dozunun üretilmesi aylar alabilir. Gilbert, İngiliz hükümeti ile finansman ve nihai sonuçlar gelmeden üretime başlamasıyla ilgili görüşmelerde bulunduğunu ve halkın işe yaraması durumunda hemen aşıya erişmesine izin verdiğini söyledi. Prof. Gilbert, sonbahardaki başarının "her şey mükemmel giderse neredeyse mümkün" olduğunu söyledi. (Medyafaresi.com)