Abone Ol

Korona tehlikesine rağmen özveriyle çalışan gıda emekçilerine alkış

Sağlık çalışanları gibi gıda işçileri de koronavirüs tehlikesi altında görev yapıyor. Öz Gıda İş Sendikası ve Yıldız Holding'in peş peşe yaptığı açıklamalar gıda emekçilerinin fedakarca çalışmasına dikkat çekti.

Korona tehlikesine rağmen özveriyle çalışan gıda emekçilerine alkış

Türkiye eve kapandı, koronavirüs salgınından en az hasarla çıkmayı hedefliyor. Bu zor günlerde fedakarlığıyla hayatımızı kolaylaştıran insanlar var. Sağlık çalışanları ve gıda işçileri gibi. Sofradaki sıcak ekmeği, buzdolabındaki zeytin, peynir, tereyağını eksik etmeyen gıda emekçileri üretime devam ediyor. İşçi ve iş verenin yaptığı iki açıklama dikkatleri gıda çalışanlarına çekti.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “Salgını önleyebilmek için takdire şayan bir fedakarlıkla, sabırla ve kahramanlıkla görev yapan tüm sağlık personelimize, ayrıca gıda ihtiyaçlarının karşılayabilmek adına gece gündüz büyük bir özveri ile üretim yapan tüm emekçilerimize şükranlarımızı sunuyor, onların her birini yürekten alkışlıyoruz” dedi.

Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Koronavirüs sürecini en başından bu yana Hak İş Konfederasyonu, Öz Gıda İş ve tüm teşkilatımızla koordineli bir şekilde takip ediyoruz. Ortaya çıkan yeni durum karşısında alınabilecek tedbirleri sürekli istişare ettik ve çözümleri hızla hayata geçirdik.

ÖZ GIDA İŞ olarak, yaşanan bu krizin dayanışma ile aşılacağına inanıyoruz. Koronavirüse karşı topyekün mücadeleye, adil ve hakkaniyetli olmak kaydıyla her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Çalışma hayatının bütün taraflarının da olayı ciddiye alması ve buna uygun önlemler almasının bu süreçten en az zararla çıkmamızı sağlayacağına inanıyoruz.”

Koronavirüs salgınında en ağır yük hiç şüphesiz sağlık çalışanlarının omuzlarında. Yetkililer vatandaşlara gerekli olmadıkça evinizden çıkmayın diyor. Ancak salgını önleyebilmek için canla başla çalışan sağlık çalışanları, evlerine dahi gidemiyor.

Bu vesileyle takdire şayan bir fedakarlıkla, sabırla ve kahramanlıkla görev yapan tüm sağlık personelimize, ayrıca gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına gece gündüz büyük bir özveri ile üretim yapan tüm emekçilerimize Öz Gıda İş Sendikası Yönetim Kurulu adına şükranlarımızı sunuyor, onların her birini yürekten alkışlıyoruz."

YILDIZ HOLDİNG'DEN TÜKETİCİYİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Dünyayı tehdit eden Kovid-19 (koronavirüs) salgını tüketicilerde güvenilir gıda endişesine neden oldu. Bu endişeyi gidermeye yönelik tüketiciyi rahatlatan bir açıklama Yıldız Holding'den geldi.

Sosyal medyada Yıldız Holding'in resmi hesabında yayınlanan bildiride 'Ulaşılabilir ve güvenilir gıda için işimizin başındayız' denildi.

Yayınlanan bildiri şöyle;

Ulaşılabilir ve güvenilir gıda için işimizin başındayız...

Yıldız Holding olarak, dünya çapında 65 bin çalışanımız ve 4 milyar nüfuslu coğrafyamızla büyük bir aileyiz. Faaliyet gösterdiğimiz her ülkede gerek gıda gerek perakende sektörlerinde yerel otoritelerin tüm tavsiyelerine uyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Diğer yandan içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde, insanların güvenilir ürünlere ulaşması önem taşıyor. Yıldız Holding ailesi olarak bu konuda üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz.

Dünya genelindeki tüm fabrikalarımız üretimlerine devam ediyor. Ülkemizde de halkımıza hizmet sorumluluğuyla üretim, dağıtım, satış ve perakendedeki tüm faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Fabrikalarımızdaki işçilerimizden dağıtımdaki plasiyerlerimize, marketlerimizdeki satış görevlilerinden ofis kadrolarımıza kadar tüm çalışanlarımız özveri ve dayanışma içinde işlerinin başındalar.

Sağlık ve güvenlikleri için aldığımız tüm tedbirlere hassasiyetle uyan çalışanlarımızın her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyor, kendilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Açık mağazalarımız ve güvenilir ürünlerimizle tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya ve bu zor günlerde yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Korona tehlikesine rağmen özveriyle çalışan gıda emekçilerine alkış - Resim: 1