Abone Ol

Korkutan uyarı: Büyük depremin ayak sesleri...

Çanakkale 4.3 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Prof. Dr. Doğan Perinçek, sarsıntının 7 büyüklüğünde yaşanması beklenen depremin ayak sesi olduğunu söyledi.

Korkutan uyarı: Büyük depremin ayak sesleri...

Çanakkale´nin Çan ilçesinde dün sabaha karşı 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem sonrası, Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Prof. Dr. Perinçek, ‘Beklediğim deprem bu değil’ başlığıyla yayınladığı mesajında, “Bu depremleri, 7 büyüklükte olacak ana şokun habercileri, ayak sesleri olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

UZAK DEĞİL

Perinçek, bölgede 281 yıllık birikmiş enerji olduğunu söyledi. 4.5 büyüklükteki depremin bu enerjiyi boşaltamayacağını belirten Perinçek şöyle konuştu: “Geçen sene Çan dolayında iki kez 4.3 dolayında depremler oldu. Bu depremleri, 7 büyüklükte olacak ana şokun habercileri, ayak sesleri olarak görüyorum. 7 büyüklükte olacak deprem belki 1 hafta, 1 ay, ya da 1 yıl olabilir. Kesin olan ise beklediğimiz büyük deprem bizlere çok uzak değil.”

BUGÜN KONUŞUR YARIN UNUTURUZ

Perinçek, “Bugün yine depremi konuşacağız, yarın unuturuz” diyerek şöyle konuştu: “Yakın zamanda fay yine susacak ve 7´lik deprem için enerji biriktirmeye devam edecek. Yöneticiler umarım pek yakında olacak büyük depreme kadar beklemezler. Köylerde güçlendirme faaliyeti ve AFAD destekli eğitim faaliyeti başlatılır. Eğitimi çok önemli buluyorum, maliyeti az ve hemen başlatılabilir. Köylerden muhtarları toplayıp eğitim vermek yeterli değil ve sadece göstermelik olur. AFAD, her köye ekip gönderip halka çok şey öğretebilir. Çok basit tedbirler can kurtarabilir. AFAD’ın bunu yapacak kapasitesi var.”

(Aydınlık)