Abone Ol

Korkunç Anne Kızının Rakiplerini Elemek İçin Sahte Çıplak Videolar gönderdi

ABD'de bir anne, Amigo takımındaki kızının rakiplerini elemek için hazırladığı diğer amigo kızlarını gösteren cinsel içerikli sahte fotoğraf videoları takım koçlarına gönderdi. Kadının kızının annensinin yaptıklarından haberi olmadığı belirlendi.

Korkunç Anne Kızının Rakiplerini Elemek İçin Sahte Çıplak Videolar gönderdi

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki bir kadın, amigo takımındaki kızının rakiplerinin fotoğraf ve görüntülerini montajlayarak tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Bucks ilçesinin Chalfont kasabasında yaşayan Raffaela Spone'nin, geçen yıl Doylestown'daki gezici amigo takımı Victory Vipers'ın üç üyesinin görüntülerini yasadışı şekilde montajladığı iddia edildi.

Liselilere "Kadın gibi giyinin" ve "Mızmızlanmayın" diyen ödev büyük tepki topladı

Dört yılda sadece üç dersten geçen lise öğrencisi, sınıfının en başarılılarından oldu
Temmuz ayında amigo takımındaki öğrencilerden biri, gizli bir numaradan çıplak şekilde sigara ve içki içerken görüntülendiği sahte fotoğraflar aldı. Bunun üzerine endişelenen ebeveynleri olayla ilgili polise şikayette bulundu.

Başlatılan soruşturmada amigo takımındaki iki kıza daha benzer fotoğraf, video ve taciz mesajları gönderildiği ortaya çıktı.

Dahası, sözkonusu fotoğraf ve videoların amigo takımının koçlarına da gönderildiği anlaşıldı.

Polis, gizli numaranın telefondan satış yapan firmalara numara sağlayan bir internet sitesinden satın alındığını anlayınca, IP adresini takip ederek işlemlerin yapıldığı adresi tespit etti.

Spone'yi 4 Mart'ta tutuklayan polisler, kadının cep telefonundaki verileri incelediğinde gönderilen fotoğraf ve videolarla ilişkili kanıtlar buldu.

Polis, videoların "deepfake", yani siber sahtecilik yöntemiyle oluşturulduğunu tespit etti. İncelemelerde, görüntülerin sözkonusu öğrencilerin sosyal medyadaki fotoğraflarının başkalarının fotoğrafları üzerine montajlanarak oluşturulduğu anlaşıldı.

50 yaşındaki kadının, kızının amigo takımdaki rakiplerini takımdan attırmak için montaj fotoğraf ve videoları koçlara gönderdiği düşünülüyor.

Öte yandan, Spone'nin lise çağındaki kızınınsa annesinin yaptıklarından haberi olmadığı belirtildi.

Spone'nin taciz etmekle suçlandığı öğrencilerden birinin babasıysa "olayın kendisini çok sinirlendirdiğini" söyledi.

Baba George Ratel, kızının Spone'nin kızıyla arkadaş oluğunu fakat bir süre sonra kızlarına, Spone'nin kızının davranışları nedeniyle onunla vakit geçirmemesi gerektiğini söylediklerini, Spone'nin de misilleme olarak böyle bir şey yapmış olabileceğini belirtti.

Victory Vipers'ın açıklamasındaysa takımda "taciz ve zorbalığa karşı çok sıkı kurallar uygulandığı" belirtilerek "olaya adı karışan tüm atletlerin programdan uzaklaştırıldığı" ifade edildi.

Siber taciz ve sahtecilikle suçlanan Spone, 30 Mart'taki ön duruşmaya katılması koşuluyla şartlı salıverildi.