Abone Ol

Erdoğan ve Meral Akşener ikinci tura kalacak: Şok anket

Meral Akşener'in yeni partisinin ilk anket sonuçları nasıl çıktı? En çok katılım hangi partiden oluyor? MHP'yi bırakıp Meral Akşener'in yoluna düşen Koray Aydın flaş açıklamalar yaptı. AK Parti iddiası ise şaşırttı.

Erdoğan ve Meral Akşener ikinci tura kalacak: Şok anket

Meral Akşener ile MHP'den kopanların kurduğu yeni parti için Koray Aydınaçıklamalar yaptı. İlk anket sonuçlarını da açıklayan Koray Aydın'a göre en çok katılım AK Parti'den oluyor.

Rekor kıracakları iddiasında bulunan Koray Aydın, Yeni Çağ Gazetesi köşe yazarı Orhan Uğuroğlu'na konuştu.

İşte partinin ilk anket sonuçlarından, parti bazlı katılımlara kadar iddiaları açıklamaları;

EN ÇOK KATILIM HANGİ PARTİDEN?
-Tüm partilerin üyelerinden ve seçmenlerinden oluşan müthiş bir ilgi var ki belki dünyada bir ilk olacak seviyededir. Şunu açıkça vurgulamam gerekir ki en büyük dilimi AK Parti'den alıyoruz. AK Parti'yi CHP ve MHP takip ediyor.

İLK ANKET SONUÇLARI OY ORANI NE?
- %14-15 ile başlayan anketler henüz partimiz kurulmadan %20'leri aştı. Çok hızlı bir yükseliş trendi yaşanıyor. Toplumun her kesiminden doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk halkını temsil edecek kurucularımız olacak. Türk halkı bu resmi görünce inanıyorum ki ilgi ve destek de zirve yapacak, rekor kıracak.

ERDOĞAN VE MERAL AKŞENER 2. TURA KALIR
-Elbette hedefimiz ilk turda %50+1 oy alarak seçilmek. Bugün itibarı ile Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Recep Tayyip Erdoğan olarak 4 adayın adı ön plana çıkıyor. Eğer 2. tura kalacak olursa seçim Akşener ve Erdoğan en çok oyu alan iki aday olarak yarışacaklar ki Meral Akşener kesin olarak kazanacaktır.

PARTİ SAĞDA MI SOLDA MI?
-Merkez sağ ve merkez sol denilen kavramlar ile radikal partiler çöktü. Yolsuzluk ve rüşvet olayları dindar sağ seçmeni çok kızdırıyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu aşırı belalardan kurtarmak hedefiyle Türkiye'deki her eğilimi kucaklayan bir parti olacağız.

MERKEL - MERAL ELELE
-Türkiye ile Almanya'nın sadece ticari değil, siyasi değil çok güçlü akrabalık bağları da vardır. Meral Akşener ile Angela Merkel iki kadın siyasetçi olarak çok iyi anlaşırlar ve el ele hem sorunların çözümünü hem de AB'ye tam üye olmamızı sağlarlar.

SON TARİH NE?
-Ekim ayı başında tüzük ve parti programı toplantısı için bir otelde kurucularımız ile toplanacağız. Kurucular kurulu tarafından son şekli verilecek ve Türk halkının el ele, yürek yüreğe birlikte kuracağı yeni partinin kuruluşunu da Ekim ayı sonunda tamamlayacağız.