Abone Ol

Köpeğin Derisini Yüzüp Yol Kenarına Attılar

Aydin’in Didim ilçesinde kimligi belirsiz kisi ya da kisiler, öldürdükleri köpegin derisini yüzerek yol kenarina attilar.

Köpeğin Derisini Yüzüp Yol Kenarına Attılar

Edinilen bilgiye göre, Çamlik Mahallesi’nde bir köpegin yüzülmüs derisini gören Nazli Ekinci adli vatandas, Didim Hayvanlari ve Dogayi Koruma Dernegi’ni (DIHAD) aradi. Olay yerine giden dernek görevlileri, katledilen köpegin yakininda bir de telef olmus bir kedi görünce olayi Didim Asayis Büro ekiplerine bildirdi. Polis olayla ilgili inceleme baslatti.

Konuyla ilgili açiklama yapan DIHAD Baskani Bilal Süren, “Didim 2. Koy mevkiinin karsisindaki çamlik alanda yürüyüse çikan Nazli Ekinci hanimin bize telefonla ihbar etmesiyle olay yerine gittik. Bir köpegin derisi yüzülerek katledildigini aktarmisti bize. Olay yerinde olan derinin hangi hayvan türüne ait oldugunu anlamaya çalistik. Inceleme sonucu bir köpege ait oldugunu anladik. Gördüklerimiz karsisinda sok olmustuk. Derisi yüzülerek katledilen köpegin yakin bölgesinde ölüm nedeni bilinmeyen bir de kedi ölüsü bulduk. Ortalikta sadece yüzülen deri vardi, maalesef bedenine ulasamadik. Bu vahsetin bilgisi hemen polise bildirildi.

Daha sonra olay inceleme ekibiyle beraber barinak hekimlerine de bilgi verildi.

Her kurum duyarlilik göstererek kisa sürede olay yerine geldiler. Didim Asayis Büro Amirligince sorusturma kapsami genisletilerek, incelemeler yapilacak. Biz de olayin takipçisi olacagiz. Hayvan haklari yasasi yeterli degildir derken tam da bu nedenlerden dolayi diyorduk. Yasam savunuculari olan bizler de bu caninin bulunmasi ve gerekli cezaya çarptirilmasi için takipte olacagiz” ifadelerini kullandi

İHA