Abone Ol

Konteynere başvurmama koşuluna 3 bin TL kira desteği

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da konteynere başvurmama koşuluyla vatandaşlara verilen 3 bin TL kira desteği bölgede istenen kira fiyatlarının çok altında. Depremzedelerin bir kısmı çadır ya da barakalarda kalıp 3 bin TL’yle geçinmeye çalışıyor.

Konteynere başvurmama koşuluna 3 bin TL kira desteği

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'a konteynara başvurmama koşuluyla verilen kira desteğini değerlendiren, Hatay Barosu Başkanı avukat Erhan Nizamoğlu, “Anayasal olarak güvence altına alınan yaşam hakkı ve konut/barınma hakkı hususları gereğince deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız arasında kira yardımı açısından konaklayan/konaklamayan ayrımının kaldırılması gerek” dedi. 


"10 aydır kira yardımı güncellenmedi"
Söz konusu düzenleme için "bu dönemde, bu rakamlara kiralık bir yer bulunamayacağını herkes biliyor" diyen CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise şu değerlendirmede bulunuyor:

"Rant için kentsel dönüşüm yasası geçirenler, 10 ayda ‘kira yardımı’nı güncellemediler. Şimdi birçok depremzede mutfak masraflarını, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için konteynerden vazgeçip çadırı tercih ediyor”