"Yansıma", "Canavar", "Okyanus" ve "Kanunlar gibi" şarkılarla tanınan şarkıcı Derya Uluğ, İzmir'deki konserinde yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabında anlatmıştı.
Derya Uluğ'un saplantılı hayranı uzaklaştırma kararını hiçe saydı: Ön sıradan konseri izledi
Uluğ'un avukatı Mustafa Görkem Evkuran ise yaptığı açıklamada "Sanık müvekkillerin menajerlerini ve arkadaşlarını 'Derya ile görüşmek istiyorum' şeklinde mesajlar atarak rahatsız etmeye devam etmiş; son olarak 03.05.2025 tarihinde, müvekkillerim İzmir’de özel bir gecede sahne alırlarken, müvekkil Derya Uluğ tarafından sanık en ön masalardan bir tanesinde görülmüştür" ifadelerini kullandı.
"Bizim için adalet yerini buldu"
Tüm bu yaşananlar ve karara itiraz sonrası şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Tutuklama kararı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Uluğ şu ifadeleri kullandı:
"Bugün bizim için adalet yerini buldu. Sanığın tutuklanmasına karar verildi. Bu karar bizim için güven duygusu yaratırken, bu adaletin; sesini duyuramayan, korunamayan, hayattan koparılan tüm kadınlara da ulaşmasını istiyorum. Bu ülkede hiçbir kadın 'korunma talebiyle' başlayıp 'ölüm haberiyle' biten bir hikâyenin başrolü olmamalı."