Abone Ol

Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı

Almanya'nın Köln kentinde, yılbaşı gecesi yaşanan cinsel taciz ve gasp olaylarında zan altında bırakılan Kuzey Afrikalı ve Arap sığınmacılar kadınlara gül dağıttılar.

Suriyeli mülteciler Köln'de kadınlara gül dağıttı

Cinsel tacizin yaşandığı meydanda toplandılar
Sığınmacı gençler, Köln Merkez Tren Garı yanında, yılbaşı gecesi cinsel taciz ve gasp olaylarının yaşandığı meydanda toplandılar. Çoğunluğu Suriyeli yüzlerce sığınmacı genç, ellerinde, “Hepimiz Köln'üz”, “Biz Suriyeliler kadına şiddete karşıyız”, “Suriyeli sığınmacılar cinsiyet ayrımcılığına, ırkçılığa ve savaşa karşıdır”, “Alman toplumunun değerlerine saygılıyız” yazılı dövizler ve pankartlar taşıdılar.

Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı - Resim: 1Köln'de yılbaşı gecesi 80 kadına toplu taciz!

Cinsel tacizi kınadılar
Yaklaşık iki saat süren etkinliğin sonunda kadınlara saygılarının bir sembolü olarak sığınmacı gençler yüzlerce gül dağıttılar. Güllerle birlikte kadınlara Almanca, İngilizce ve Arapça bildiriler de verildi.

Bildiride, “Biz bugün burada bizi birleştiren insanlık adına, hak, özgürlük ve barış adına bir araya geldik. Cinsel taciz olaylarını kınıyoruz ve mağdurların yanındayız. Her türlü taciz, ırkçılık, şiddet ve nefrete karşıyız” ifadeleri yer aldı.
Üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Köln'de yılbaşı gecesi yaşanan cinsel taciz ve gasp olaylarının yankıları sürüyor. Bugüne kadar konuyla alakalı olarak Köln polisine 500 civarında şikayet geldi. Son olarak Köln Savcılığı cinsel taciz olaylarına karışanları tespite yarayacak bilgiler verecek kişilere 10 bin Euro para ödülü vaadinde bulunmuştu.

Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı - Resim: 2
Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı - Resim: 3
Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı - Resim: 4
Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı - Resim: 5
Suriyeli mülteciler Köln'de tacizin yaşandığı meydanda kadınlara gül dağıttı - Resim: 6

dha