Abone Ol

Kocasının tabletinde aldatma delili arayınca...

Beyin Cerrahı Ebru O., boşanma davası açtığı eşinin tabletinin veri depolama alanına girip delil aradı. Durumu anlayan koca şikâyetçi oldu. Ebru O.'nun 3 yıl hapsi isteniyor.

Kocasının tabletinde aldatma delili arayınca...

Sabah gazetesinin haberine göre, Ebru O. ve Mahmut Emre O. şiddetli geçimsizlik ve aldatma nedeniyle anlaşmalı boşanma kararı aldı. Çift, Eylül 2015'te aile mahkemesine başvurdu. Doktor Mahmut Emre O, kendi isteğiyle evden ayrıldı. Bir süre sonra tablet cihazının olmadığını fark etti. Bu durumu eşine sordu. Ancak eşi Ebru O. cihazın kendisinde olmadığını söyledi.

iPad'ı başka bir yerde kaybettiğini düşünen koca, herhangi bir işlem yapmadı. Ancak bir gün telefonuna gelen mesaj Mahmut Emre O'yu kuşkulandırdı. Mesajın içeriğinden sanal veri depolama alanı hesabındaki bilgilerin rızası dışında üçüncü bir kişiyle paylaşıldığını anladı. Biraz araştırınca, eşinin kaybettiğini sandığı tabletine girerek kişisel bilgilerini avukatına yolladığını tespit etti, gönderilen mesajı da buldu.

USULSÜZ DELİL EDİNME SAYILDI

Eşi Ebru O.'nun boşanma davası için tuttuğu avukatına yolladığı mesajda, "Merhaba. Emre'nin hesabına girerek binlerce şiire ulaşabilirsiniz. Ben yeni gördüm. Okumak bile istemiyorum artık. Kendimi çok kötü hissediyorum. Siz kopyalayıp işe yarar bir şey var mı, bakarsınız lütfen" ifadeleri yer aldı. Bu şekilde bilgi edinmenin suç olduğunu yazdığı cevap mesajında hatırlatan avukat ise daha sonra fikrini değiştirip bilgilerin nasıl alınacağını müvekkiline tarif etti. Mahmut Emre O., bu mesajları alıp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın ardından Ebru O. hakkında "Bilişim sistemine girme", "Özel hayatın gizliliğini ihlâl" suçlarından 3 yıla kadar hapisistemiyle dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Ebru O. ise şifresini Mahmut Emre O. ile birlikte oluşturduklarını, bilgisi dışında elde etmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Çiftin boşanma ve usulsüz delil edinme davaları sürüyor.