Abone Ol

Kocasının soyadını tek celsede sildirdi!

Eşinin, “Kendi soyadımı kullanmak istiyorum” dediğinde çok sevindiğini belirten Onur Tikin, "Özlem’in yaptığını kızım da yapsa çok sevinirim. Çok hoşuma gider, kendi soyadını kullanmak istemesi” dedi

Kocasının soyadını tek celsede sildirdi!

ODTÜ’de araştırma görevlisi olan Özlem Özkan, yargı yoluyla “Tikin” olan eşinin soyadını sildirdi. Eşine destek olan Onur Tikin, “Özlem’in yaptığını kızım da yapsa çok sevinirim” dedi. Ankara’da yaşayan Özlem Özkan Tikin- Onur Tikin çifti, 8 ay önce dünya evine girdi. Eşinin soyadını kullanmak istemeyen Özlem Özkan Tikin, Ankara 4. Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Özkan, şikâyetinde eşinin soyadını almak zorunda bırakılması nedeniyle Anayasa ile güvence altına alınan manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkının ihlal edildiğini, cinsiyete dayalı ayrımcılık yaşandığını ve bu durumun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu. Mahkeme, ilk celsede Özlem’in kocasının soyadının silinmesini ve “Özkan” soyadını kullanmasını kararlaştırdı. 5 ayda soyadına kavuşan Özlem Özkan, “İlk duruşmada bu kadar hızlı karar verilen, emsal teşkil eden bir durum. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Avrupa’da örnekleri olan şeylere geçilmesini istiyorum” dedi.

‘ELİMDEN GELDİĞİMCE DESTEK OLDUM’

Eşinin, “Kendi soyadımı kullanmak istiyorum” dediğinde çok sevindiğini belirten Onur Tikin, “Benim babaannem 11-12 yaşında evlenmiş. Bir kadın olarak hiçbir hakkı yok. O yüzden Özlem’in böyle bir şey söylemesi çok hoşuma gitti. Elimden geldiğince destek oldum. Özlem’in yaptığını kızım da yapsa çok sevinirim. Çok hoşuma gider, kendi soyadını kullanmak istemesi” dedi.

Habertürk