Abone Ol

Kocamın ihanetini bile sunarım... Survivor Gizem şaşırttı!

Star TV'nin magazin programı Süper Starlife'ın sunucusu olan Survivor Gizem Akın her zaman televizyonda olmayı istemiş...

Kocamın ihanetini bile sunarım... Survivor Gizem şaşırttı!

Daha önce aklınızda televizyon dünyasında olmak, bu sektörde çalışmak var mıydı? Yoksa yaşadıklarınız bir tesadüfler zinciri mi?     

- Yok, tesadüf değildi. Hep aklımın bir köşesinde televizyonda olmak vardı. Aslında reklamcılık mezunuyum ama işimi hiç yapamadım. Çünkü asıl isteğim televizyonda olmaktı.

"Var mısın Yok musun"a da bu yüzden mi katıldınız? Yani sektöre bir şekilde adım atabilmek miydi niyetiniz?    

- "Var mısın Yok musun"a liseden bir arkadaşım katılmıştı. Çok yüksek de bir para kazanmıştı. Onu izleyince katılmaya karar verdim.

Sizi çeken para ödülü müydü yani?   

- Hayır. Açık söylemek gerekirse televizyonda olmak, kendimi orada görmek istememdi.

Yarışmada kendinizi yeterince gösterebildiniz mi?  

- Sayılmaz, çünkü biraz çekingendim o zamanlar. Pek konuşmuyordum çekimlerde...

MAGAZİN PROGRAMLARINI ÖNCEDEN DE İZLERDİM

Ama bu çekingenliğe rağmen hayaliniz gerçek oldu. Artık "Süper Starlife"ın sunucusu sizsiniz. Bu ilk program teklifi miydi?

- Hayır, başka görüşmelere de gitmiştim ama bana uygun bir iş bulamamıştım.

Bu programın size uygun olduğunu nasıl anladınız?

- Bu iş için telefon geldiğinde çok heyecanlandım. Star TV'nin magazinini beğenirdim zaten. Bu işi de kendime yakıştırdım. Sonrasında deneme çekimlerine katıldım, beğenildim. Bir işe başlıyorum; bu beni batırabilir de, çıkarabilir de... Bu sektörde yer almak istiyorsam, elimden geleni yapmalı ve "Helal olsun kıza" dedirtmeliyim.

İlk program çekimi nasıl geçti?  

- Daha önce böyle bir tecrübem olmadığı için heyecanlıydım. Hakan hazırlanmama çok yardımcı oldu. Bir metin aldık elimize, ben okudum, o da sürekli beni bölüp yorum yaptı, "Burada tonlamanı yükselt" gibi yönlendirmelerde bulundu. Çekim günü çok heyecanlıydım çünkü canlı yayındı. Daha önce de canlı yayında bulunmuştum ama ilk kez bir programı tek başıma yürütmek zorundaydım. Neyse ki çok iyi geçti, gelen yorumlar da iyi yönde oldu.

Televizyon sayesinde medyatik bir isim oldunuz, magazin programlarında görünmeye başladınız. Kendinizi izlediğiniz o programlardan birini sunacağınız, böyle bir geçiş yapacağınız hiç gelir miydi aklınıza?

- Yok, hiçbir zaman magazin programı sunucusu olarak düşünmemiştim kendimi. Hakan'la (eşi Hakan Hatipoğlu) bir program yaparız diye düşünmüştüm. şimdi "Ünlü playboy Hakan Hatipoğlu yakalandı" diye espri yapıyorum ona evde...

Gerçekten böyle bir durum olsa, haberi sunabilir misiniz?

- Böyle bir şey olmaz. Ama olursa da sunarım tabii, işim bu...

"BENİM TİPİM DEĞİL" DİYORDUM, EVLENDİM

Bu kadar tanınacağınızı, magazin programlarında görüneceğinizi düşünür müydünüz?

- Bu kadar konuşulacağımı, tanınacağımı düşünmezdim. "Var mısın Yok musun"a katılırken de sadece bir süre kalırım, şansım yaver giderse para kazanırım diye düşünüyordum. Ama ardından "Survivor" geldi.

Bu programlar sayesinde hem hayatınız değişti hem de hayatınızın aşkını buldunuz. Hakan Bey'le aşkınız nasıl başlamıştı?

- Yarışma ilk başladığında Hakan'ın bir ilişkisi vardı. Dolayısıyla ona hiç başka gözle bakmıyordum. Aksine Ülkühan'la daha samimiydim ben. Hatta o dönem "Ülkühan'la birlikte misin?" diye soruyorlardı. Altı ay yan yanaydık, hiçbir şekilde duygusal bir bağımız yoktu. Hatta hakkında büyük konuştum.

Ne gibi?

- Yarışmaya ilk girdiğimde onu beğenen arkadaşlarım olmuştu, ben de "Pek benim tipim değil" demiştim. Ama sonra Hakan'ın ilişkisi bitti, program bitti. Yemek, sohbet derken başladı...

Peki, evlenme teklifi nasıl geldi?

- "Survivor"da geldi evlenme teklifi... Hakan zaten orada farklı bir biçimde evlenme teklif etmeyi önceden aklına koymuş. Benim eleneceğim gündü. Ağlıyordum. Beni çağırdı. "Üzülme gideceğin için" falan diyecek sanıyorum, tuttu "Ben annem gibi bir eşim olsun isterdim hep, seni ona çok benzetiyorum. Seninle hayatımı birleştirmek istiyorum" dedi. Çok duygusal bir evlenme teklifiydi.
ŞÖHRET BENİ OLGUNLAŞTIRDI

Yarışmalarla gelen şöhret hayatınızı değiştirdi mi?

- Sadece artık dışarıda çok tanınıyorum, o kadar... Bir de büyüdüm ve olgunlaştım sanırım.

İleride kendi programınızı sunmak istersiniz mutlaka, ne tarz bir program olsun istersiniz?

- Stüdyoda değil de dışarıda çekilecek, heyecanlı ve hareketli bir spor programı olabilir mesela...

Sporla çok mu ilgilisiniz?

- Üç sene voleybol oynadım, iki sene de yüzdüm. Sonra bir ara pilatese merak saldım.
OYUNCULUK  KONUSUNDA YETENEKLİYİM

Evlilik nasıl gidiyor bu arada?

- Gayet güzel. Ben ilk başta yapabilecek miyim acaba diye endişelendim. Sonuçta bir evi çekip çevirmek kolay iş değil.

Eşiniz gibi oyunculuk yapmak istemez misiniz siz de?

- Onun rol aldığı "Behzat Ç"ye konuk oyuncu olarak katılmıştım. Açıkçası yetenekli olduğumu düşünüyorum. Ekranda düzgün ve güzel gözüktüğümü söyleyenler çoğunlukta. Bu işin eğitimini almış çok yetenekli insanların yanında biraz çiğ kalıyorum ama ben de eğitim almak istiyorum.

Hürriyet