Abone Ol

Kocamın Ailesi final yapıyor!

Fox TV'nin sevilen dizisi Kocamın Ailesi, final yapmaya karar verdi. Peki neden final yapıyor? Vatan yazarı, dizi doktoru Oya Doğan sizler için yazdı.

Kocamın Ailesi final yapıyor!

Ar Ailesi, tüm sıcaklığı, gürültüsü, olaylarıyla gelecek hafta ekrana veda ediyor. Kocamın Ailesi çarşamba akşamı ekrana gelecek olan 57’nci bölümüyle final yaparken Tarık’ın kaçırılmasının perde arkası da ekrana yansıyacak. Geçen sezon perşembe akşamları yayınlanan ve özellikle AB grubunda zirveye oturan dizi sezon arasının ardından kan kaybetti. Tarık’ın ailesinin kaybolan çocuğu Engin olduğunun ortaya çıkmasının ardından büyük bir düğüm çözüldüğü için hikâye yan hikâyelerle devam ediyordu. Tarık’ı kimin kaçırdığı sorusunu hep ana gündem maddesi yaparak... Ancak bence dizinin kan kaybetmesinin iki büyük nedeni var. Öncelikle ne yazık ki, seyirci artık bir diziye kendisini sadece bir sezon ait hissediyor. İlk ara verildiğinde de “Sıradaki” diyor ve yeni işle ilişki kuruyor. Kocamın Ailesi geçen yıl başladığında öyle bir açığı kapatmıştı. Ancak yaz tatili onun da seyirci kaybetmesine neden oldu. Belki de sadece 2 hafta ara verse bugün devam eden diziler arasına adını yazdırırdı. Kabul ediyorum, ekip yoruldu ama izleyici de dizilerle uzun ilişki yaşamaktan sıkıldı.

Kendi gününde kalmalıydı

Dizinin reytinglerde kan kaybetmesinin en büyük nedeni ise Fox TV’nin diziyi yanlış günde, yanlış bir stratejiyle yayınlaması oldu. Dizi, perşembe akşamı Kurtlar Vadisi Pusu zirveye otururken alternatif oluşturuyordu. Çünkü hem aile dizisi, hem komedi hem de dramı çok iyi harmanlıyordu. Ben izlerken en az 20 dakikasında ağlıyor, 20 dakika gülüyordum. Yeni sezonda geç başladılar. Kesinlikle daha erken bir tarihte ve kendi gününde yani perşembe yayınlanmalıydı. Çünkü seyircinin izleme alışkanlığını bozdular. Artık bir dizinin peşinden hangi gün yayınlanırsa koşan seyirci dönemi bitti. Yarattığınız alışkanlığı stabil tuttuğunuz sürece değerlisiniz. Kanalın diziyi çarşamba akşamına alması sonun başlangıcı oldu. Çarşamba Kocamın Ailesi’nin çok alternatifi vardı ama perşembe kendi türünde rakipsizdi. Büyük ihtimalle yine reyting kaybıyla başlayacaktı ama sıralamada ilk 5’te mutlaka yer alacaktı.

Ailenin önemini vurguladılar

Dizi haftaya ekrana veda edecek. Kesinlikle Ayşenil Şamlıoğlu’nu özleyeceğim. Mukadder gibi anne dostlar başına çünkü. Üstelik Şamlıoğlu bir oyunculuk şöleni sunuyordu. Sırf o bile Kocamın Ailesi’ni izleme sebebimdi. Kocamın Ailesi, senaryosu, oyuncuları ve dokusuyla 57 bölüm bize ailenin önemini vurgulamış oldu. Ayrıca yeni bir çocuk starımız oldu. Beren Gökyıldız yani dizinin Pelin’ini yakında yeni işlerde göreceğimize eminim. Çarşamba akşamı ekrana gelen bölümde babasını savunduğu sahnede beni ağlatmayı da başardı, helal olsun Beren. Kocamın Ailesi 57 bölümlük macerasına haftaya veda ederken, umarım izleyicisinin gönlüne hayatta en önemli şeyin aile olduğunu ekmeyi başarmış olur. Çünkü son yıllarda tüm ailenin birbirine kenetlendiğini izlediğimiz tek işti Kocamın Ailesi. Sırf bu nedenden bile çok önemli bir sorumluluk üstlendiler. Tüm ekibin emeğine sağlık!