Abone Ol

Kocaelispor'a talip oldu! Cami cemaatinden bile dayak yedi!

'Dolandırıcı olduğu' iddiasıyla Külüp Başkanı Çelik'ten dayak yiyen Fuat Donay'ı cami cemaati bile dövmüş...

Kocaelispor'a talip oldu! Cami cemaatinden bile dayak yedi!

Emlakçılık ve ticaret yaptığını anlatan Donay, tek başına kulübü almak gibi bir durumunun söz konusu olmadığını, bazı arkadaşlarıyla birlikte kulübün isim hakkını almak için görüştüklerini ve Kulüp Başkanı tarafından darp edildiğini söyle.

Dolunay'ın gösterdiği çanta dolusu paranın arka yüzünde reklam basılı olduğu ortaya çıktı.

Mali krizdeki Kocaelispor'u satın alacağını açıklayan ama daha sonra 'dolandırıcı olduğu' iddiasıyla Külüp Başkanı Çelik'ten dayak yiyen Fuat Donay iddiaları reddetti. Başkan Çelik ise, "Kaçarken sığındığı caminin cemaatinden bile dayak yedi" dedi.

Geçtiğimiz perşembe günü mali krizde olan ve icra davalarıyla uğraşan Kocaelispor'u dolandırdığı iddiasıyla karakolluk olan Fuat Donay hakkındaki iddiaları yalanladı. Donay, kulübe yardım etmek istediğini belirterek, "Onlar beni aradı ve yardım istedi. Bunun üzerine ben de oraya giderek kulüp mali defterlerini incelemek istediğimi ona göre karar vereceğimi söyledim. Kabul ettiler defterlerin incelemesi bitmeden bana baskı yapmaya başladılar. Ben de bu şartlar altında kulübü satın almamın söz konusu olmadığını söylediğimde ise başkan sinirlenerek bana saldırdı. İddia ettikleri gibi kaçmam söz konusu değil. Şu anda Manisa'da işlerimin başındayım" dedi. Donay'ı dolandırıcılıkla suçlayan Kocaelispor Başkanı Muammer Çelik ise şaşkınlığını hâlâ üzerlerinden atamadıklarını anlattı. Külüp olarak zor günler geçirdiklerini söyleyen Çelik, "Ay başında bir adam gelerek bize yardımcı olabileceğini ve kulübü kurtarabileceğimizi söyledi. Hepimiz ümidimizi ona bağladık. Bizden kulübün defterlerini istedi biz de gönderdik. Daha sonra bana mesaj atarak Manisa'ya çağırdı. Kendisiyle İzmir'de buluştuk. Bana 'Kocaeli'nden bir adamın da arabayla gelsin ben bu kadar parayla uçağa binemem' dedi. Ertesi gün beni Manisa'da Sanayi Bölgesi'nde tüp satılan bir yere getirdiler. Burada Donay'ın yanında Göztepe ve Eskişehirspor eski teknik direktörü Ahmet Kılıç vardı. 15 dakika içinde içi euro dolu çantalar getirildi bize paraları gösterdi" dedi.

'Polat ve Demirören'le konuştu'

Donay'ın birlikte olduğu süre boyunca sürekli telefonda Yıldırım Demirören ve Adnan Polat'la konuştuğunu dile getiren Çelik, "Bana daha önce Göztepespor ve Kartalspor'a talip olduğunu söyledi. Ama aradan zaman geçince bahaneler uydurmaya başladı. Bayramda İzmir'e gideceğini söyledi benden arabamı istedi. Ben de verdim. Bayramdan sonra aradı 'Biz kararımızı verdik geliyoruz' dedi. Biz de tamam dedik. Sabah geldi ama benim arabam yanında yoktu. Bu arada bizim teknik direktörümüzü istifa ettirdi yerine Ahmet Kılıç'ı getirdi ona da tamam dedik. Tesislerde basın toplantısı yapalım dedik ve hazırlık yapılırken bir kişinin beni ısrarla telefonla aradığı bilgisi geldi. Ben de o kişiyi aradım. Telefondaki adam bana 'Fuat Donay sahtekardır sizi de dolandıracak' diyerek bazı olaylar anlattı. Bunun üzerine Donay'la konuşmak istedim ama o panik oldu. Ona durumu açıklamasını söyledim ama kaçmak istedi. Bunun üzerine bir arbede yaşandı. Donay arka kapıdan koşarak yakınlardaki camiye gitti oradaki cemaat bir an ne olduğunu anlamamış o yüzden de onu darp etmişler. Ama karakolda kendisini benim dövdüğümü söylemiş ve benim hakkımda şikayetçi olmuş" dedi.

Vatan