Abone Ol

KKTC'de Protokol Krizi: İYİ Parti Heyeti Töreni Terk Etti

İYİ Parti heyeti, ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümü törenlerinde protokol skandalı yaşandığını belirterek töreni terk etti. Heyet, Türkiye’ye döndü.

KKTC'de Protokol Krizi: İYİ Parti Heyeti Töreni Terk Etti

‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bugün Lefkoşa’da törenler düzenlendi.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkanvekili Cihan Paçacı ile Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da katıldı.

PROTOKOL KRİZİ

Tören alanındaki protokol sıralarında en arka sırada yer ayrıldığını gören İYİ Parti heyeti, bu uygulamanın nedenini sordu. KKTC yetkilileri, protokol sıralarının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafirlerine ayrıldığını belirtti.

Erdoğan’ın, bir grup misafiriyle gittiği törendeki bu uygulamanın protokol teamüllerine aykırı olduğunu belirten İYİ Parti heyeti, töreni terk etti.

''ŞIMARIKLIĞI LEFKOŞA’DA DA GÖRDÜK''

İYİ Parti heyetinde yer alan Cihan Paçacı ve İsmail Tatlıoğlu, alandan ayrılmalarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret etti, ardından da Türkiye’ye döndü.

Paçacı ve Tatlıoğlu yaptıkları ortak açıklamada konuya ilişkin yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak, Türk tarihinin anlamlı bir gününün kutlamasına katıldık. Ancak, AK Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin, teamülleri yok sayan şımarıklığına, Lefkoşa’da da tanıklık ettik. Devlet işleri ve uluslararası ilişkiler, belli teamüllerle, belli gelenekler üzerine bina edilir. Bu şımarıklık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir siyasi partiyi ve onun saygıdeğer genel başkanını protokolde yok sayacak kadar ileri gitmiştir. Bu durumda bize düşen, bu çirkin davranışı protesto edip, alandan ayrılmak olmuştur. Büyük ‘Mücahit’ sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret edip, duamızı ederek, görevimizi yerine getirip Ankara’ya dönüyoruz.”