Abone Ol

Kuzey Kore'nin diktatör lideri Kim Jong-Un'un son fotoğrafı

Medyafaresi.com /Dış Haberler - Kuzey Kore'nin diktatör lideri Kim Jong-Un'un Hong Kong'da bir TV Network'ünde bir fotoğrafı yayınlandı. Güney Kore yetkilisi ise iddialar karşısında açıklama yaparak liderin hayatta olduğunu söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un son fotoğrafı

Nilüfer Şensöz / Medyafaresi.com

Kuzey Kore'nin diktatör lideri Kim Jong-Un öldü mü ya da bitkisel hayatta mı? Hong Kong'da bir TV Network'ünde diktatör liderin  fotoğrafı yayınlandı.

Kuzey Kore liderinin durumuyla ilgili söylentiler günlerdir sürüyor. Ve bugün son olarak Hong Kong'da bir TV Network'ün de bu görüntüye yer verildi.  Japon gazeteleri ise liderin bitkisel hayatta olduğu söylüyor.

Kuzey Kore'nin diktatör lideri Kim Jong-Un'un son fotoğrafı - Resim: 1

Bu yayınlanan fotoğrafta belirsiz bir çekim var ve kaynağı belirsiz.  Fotoğrafta Kim Jong-Un kırmızı bezle kaplanmış gözleri kapalı ve bir yastığa yaslanmış.

GÜNEY KORE YETKİLİSİ,  'KİM JONG-UN HAYATTA' DEDİ

Güney Kore, ölmüş olabileceği söylentileri çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "hayatta ve sağlının yerinde" olduğunu bildirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in, CNN'e yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin pozisyonu sabit. Kim Jong-un, hayatta ve iyi. 13 Nisan'dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor. Şimdiye kadar herhangi bir şüpheli hareket tespit edilmedi" ifadesini kullandı.

KIZ KARDEŞİ DAHA ACIMASIZ OLABİLİR

Bu arada dış basında Kim Jong-Un'un yerine kardeşinin geçebileceği yönünde görüşler de yer aldı.  Peki, Kim Yo Jong kimdir?

Kim Yo Jong  26 Eylül 19887de dünyaya geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi. Aynı zamanda eski lider Kim Jong-il'in en küçük kızı ve Kuzey Kore'nin kurucusu Kim İl-sung'un torunu. Politbüro'nun (Siyasi Büro) yedek üyesi ve Kore İşçi Partisi'nin (KİP) Tanıtım ve Enformasyon Bölümü başkan yardımcısı.  Kendisinden 4 yaş büyük ağabeyi Kim Jong-un ile yakın bir ilişkileri olduğu belirtiliyor. Komunist Parti Sekreteri'nin oğlu Choe Ryong-hae ile evli.

Kuzey Kore'nin diktatör lideri Kim Jong-Un'un son fotoğrafı - Resim: 2

Kuzey Kore'nin lideri diktatör Kim Jong-Un'un kız kardeşi, erkek kardeşinden bile daha acımasız olabileceği ve gücü ele geçirmek için beklediği görüşleri hakim.

Totaliter rejimler konusunda uzman olan Profesör Natasha Lindstaedt, "Kadın olarak liderlik görevini üstlenirse konumunu zayıflatacağına inanmıyorum. Bu insanlar, Kim Jong-un ile gördüğümüz gibi Kuzey Kore halkına insan gibi gözükmüyor ya da tasvir edilmiyor. Her şeyi daha iyi hale getirebilecek tanrılar olarak sunuluyorlar" dedi.

Bilgisayar bilimi mezunu kız kardeş Kim'in kardeşi ile yakın bir bağı var. Diktatör lider gibi o da liks bir hayat tarzını benimsedi. Dokuz yaşından itibaren İsviçre'de eğitim gördü ve özel bir şef ve koruma ekibi vardı.

Kim, yönetici seçkinler arasında yer almadan önce üniversiteye gitmek için Pyongyang'a döndü. Amerikalı uzman olan Sung Yoong Le, "Bayan Kim'in kardeşi, babası veya büyükbabasından bile daha zalim olması mümkün. Kim hanedanının yirmi yıllık egemenliği binlerce insanın idam edildiğini ve milyonlarca açlıktan öldüğünü gördü. Bayan Kim, köpeklere yem yapılan bir amcanın infaz edilmesi de dahil olmak üzere rejimin vahşeti karşısında sessiz kaldı" dedi. (medyafaresi.com)