Abone Ol

Kızlarını öldürdüler! 21 yıl kemikleriyle dolaştılar!

21 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Kızlarını öldürdüler! 21 yıl kemikleriyle dolaştılar!

1995 yılında dayısı tarafından öldürülen genç kadının cesedinin ailesi tarafından evlerinin bahçelerine gömüldüğü ortaya çıktı.

İzmir'de polise yapılan bir ihbar, film senaryolarını aratmayan olayın aydınlanmasını sağladı.

İşte kan donduran cinayetin tüm ayrıntıları...

BOŞANIP BABA EVİNE DÖNDÜ

Van'da PTT memurluğu yapan F.T., 1992 yılında İzmir'e yerleşerek bakkal dükkanı işletmeye başladı. 2 yıllık üniversiteyi kazanan F.T.'nin kızı Aynur T. (23), eğitim için Şanlıurfa'ya gitti. Burada okulu bitiren ve tekrar İzmir'e dönen Aynur T., evlenip Konya'ya taşındı.

Bir oğlu olan Aynur T., evliliğinin kötü gitmesi üzerine eşinden boşanıp, oğlunu da yanına alıp, 1995 yılında İzmir'deki babasının evine döndü.

TARTIŞMAYA BAŞLADILAR

Buraya geldikten sonra, iş arayan Aynur T., gece geç geldiği için babası F.T. ile sık sık tartışma yaşamaya başladı. Bir süre sonra Van'dan gelen dayı İ.H.A. ağabeyinin evinde kalmaya başladı.

1995 Ekim ayında, Aynur T.'nin iddiaya göre sık sık eve geç gelmesi nedeniyle baba F.T. ile Bayraklı ilçesindeki bakkallarının önünde tartışmaya başladı. Bakkalda oturan dayı İ.H.A., baba-kız tartışmasına görünce araya girdi.

ORMANLIK ALANA GÖTÜRMÜŞ

Baba F.T.'yi sakinleştiren İ.H.A., yeğeni Aynur T.'yi yanına alıp, ormanlık alanda içki içmeye gitti. Birlikte sohbet eden dayı-yeğen gecenin ilerleyen vaktinde ormanlık alanda uyuya kaldı. Sabah uyanan İ.H.A., yanındaki yeğenini ölmüş vaziyette buldu.

Cesedi alıp eve götüren İ.H.A., eniştesi F.T. ve ablası M.T.'ye (66) durumu anlattı. İ.H.A., alkolünde etkisi ile yeğeni Aynur T.'yi boğarak öldürmüş olabileceğini, gidip polise teslim olması gerektiğini söyledi. Ancak, iddiaya göre baba F.T. buna karşı çıkarak, cesedi gömüp, kimseye söylemeyeceklerinin planını yaptı. Genç kızın cesedi, Bayraklı'daki evlerinin önündeki bahçeye gömüldü.

KEMİKLERİ KOLİYLE TAŞIMIŞLAR

2 yıl burada kalan ceset, ailenin Çiğli ilçesine taşınması üzerine, gömülü yerden kemikleri çıkarılarak bir koliye kondu ve Çiğli Egekent'deki yeni evlerindeki kilerde koli içerisinde saklandı. Aile bu evde 7 yıl oturduktan sonra Menemen ilçesinde yeni bir eve taşındı. Vicdansız aile taşınırken koli içerisindeki kızlarının kemiklerini de yeni evlerine getirip, kilerde saklamaya devam etti.

OĞLUNA SÜREKLİ YALAN SÖYLEDİLER

Tüyler ürperten olayda aile yeni evlerinde kızlarının çürümeye yüz tutmuş kemiklerini 14 yıl boyunca sakladı. Aile, kızlarının oğlu Taylan Y.'yi kendileri büyütüp annem nerede diye sorduğunda ise, 'Annen sen küçükken hastalık nedeni ile öldü, mezarı da memleketimiz Van'da diye' cevap verdiği öğrenildi.

KAYIP İHBARIYLA ÇÖZÜLDÜ

Ailenin cinayeti saklama olayı kusursuz bir şekilde işlerken ailenin yakınlarından biri İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne, yaklaşık 5 ay önce, kayıp başvurusunda bulundu. Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan 4 özel ekip, kayıp olan Aynur T. ile ilgili çalışma başlattı.

KEMİKLER ÇÜRÜMÜŞ

Ailenin akrabaları ve çevresi ile görüşüldü. Ailenin Mersin, Van ve Kocaeli'nde tanıdıkları ile bire bir görüşme yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Aynur T.'nin cinayete kurban gittiğini tespit etti. Aynur T.'nin Menemen'de yaşayan evine giden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evde tek başına olan anne M.T.'nin de ifadesini alırken anne cinayet ile ilgili hiçbir şey söylemedi.

İTİRAF ETTİ

Evde arama yapan polisler, kilerde çamaşır ipi ile sıkı sıkı bağlanmış koliyi açınca korkunç manzara ile karşılaştı. Koliden çürümüş insan kemikleri çıktığında anne M.T. ağlamaya başlayıp olayları anlattı. Daha sonra baba F.T. gözaltına alınırken sorgulamasında cinayeti itiraf etti. Ardından Mersin'de bulunan ve yeğenini boğarak öldüren dayı İ.H.A., İzmir polisi tarafından yakalanarak İzmir'e getirildi. Dayı İ.H.A. sorgusunda cinayeti itiraf etti.

DUA EDİP AĞLAMIŞ

Anne M.T.'nin evde yıllardır koli içerisinde sakladıkları kızı Aynur T.'nin kemiklerinin başında, hemen hemen her gün dua edip gözyaşı döktüğü öğrenildi. Cinayet büro Amirliği ekipleri, T. ailesinin kızlarını Bayraklı'da gömdükleri evin bahçesinde yaptıkları kazı çalışmasında Aynur T.'ye ait olduğu tahmin edilen 2 insan kemiği ve Aynur T.'ye ait tarak bulduğu öğrenildi. Koli içerisinde ve bahçede kazı sonrası bulunan kemikler incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi.

BABA SUÇU DAYIYA ATTI

Emniyetteki sorgulamalarını ardından Aynur T.'nin cinayet zanlıları dayısı İ.H.A., babası F.T. ve annesi M.T. bugün öğle saatlerinde adliyeye sevkedildi. Emniyetten çıkışları sırasında dayı İ.H.A. basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken anne M.T. yüzünü gizlemeye çalıştı. Baba F.T., ''Dayısı öldürdü. Allah onun belasını versin, Allah onun cezasını versin. Ben 76 yaşındayım ilk defa karakol görüyorum'' demesi dikkat çekti.

Habertürk