Abone Ol

Kızına Cinsel İstismardan Yargılanan Baba İçin verilen beraat kararı Yargıtay’dan Döndü

İstanbul'da 8 yaşından itibaren kızına sistematik cinsel istismar uygulamaktan yargılanan Yücel Koç isimli fail hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

Kızına Cinsel İstismardan Yargılanan Baba İçin  verilen beraat kararı Yargıtay’dan Döndü

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, şu an 18 yaşında olan T.K., 2019 yılında annesi A.K. ve kardeşi A.K. ile birlikte evden ayrılarak babası hakkında dava açtı. Anne ve iki kızının müşteki olduğu yargılama yaklaşık iki yıl sürdü. 2021 yılının haziran ayında ise İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, istismara dair dosyaya giren Adli Tıp raporlarına rağmen “delil yetersizliği” gerekçesiyle sanık Koç'un beraatine karar verdi.

Beraat kararının ardından T.K., yaşadıklarına dair sosyal medyada paylaşım yaptı. Fail Yücel Koç’un annesi ve kardeşine de sistematik şiddet uyguladığını söyleyen T.K., failden ayrı yaşadıklarını ve failin sürekli kendilerini tehdit ettiğini aktararak, “17 yaşındayım. Bu yaşadıklarımı hak etmedim, gücüm tükeniyor. Artık kaldıramıyorum çoğu şeyi, sesime ses olun” dedi. Bu sözler sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaparak beraat karara itiraz edeceğini belirtti. Anne ve kızlarının avukatları İslam Gezer ile Elif Büşra Berber de kararı Yargıtay'a taşıdı.

Yargıtay 9'uncu Dairesi Yüksek Başkanlığı'na görüşünü tebliğ eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Koç hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi.

Avukatlar Elif Büşra Berber ve İslam Gezer, müvekkillerinin alt derece mahkemenin beraat kararından sonra kendilerine başvurduğunu belirterek, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini ifade etti.