Abone Ol

Kızılcık Şerbeti'nde yobaz okul müdürünün kadın voleybolcularla ilgili yorumu Kıvılcım'ı çıldırttı

Kızılcık Şerbeti dizisinde seküler yaşam tarzının temsilcilerinden biri olarak öne çıkan Evrim Alasya'nın canlandırdığı Kıvılcım karakterinin değişen okul yöneticisiyle yaşadığı tartışma sosyal medyada gündem oldu.

Kızılcık Şerbeti'nde yobaz okul müdürünün kadın voleybolcularla ilgili yorumu Kıvılcım'ı çıldırttı

Dünkü bölümde "Eski sistemle gidemezdik, bazı değişiklikler yapmamız gerekirdi" diyen yeni okul yöneticisi sözlerine, "Kılık kıyafet mesela... Kız öğrencilerimizin etekleri ayak bileklerinde olmalı, öyle kısacık eteklerle okula gelinmez. Ayrıca okulumuzun şampiyon bir voleybol takımı var, ne kadar güzel. Ancak baldırı çıplak bir şekilde sahalarda koşturmaları hiç hoş değil. Biz de mutasıp kesimdeniz, bu sebeple okulumuzda bu çerçevede hareket edilmesini istiyoruz" diye devam etti. 

Kıvılcım karakteri de tepki göstererek, "Ben ne bir aileye ne de bir ideolojiye mensubum. Ben tek bir şeyin savaşçısıyım, o da eğitim ve öğretim. Özellikle kız çocuklarımızın baskı altında olmadan, severek ve isteyerek öğrendiği bir eğitim sistemi için ben yıllarımı verdim" ifadesini kullandı.

Daha sonra okul yöneticisinin, "Biz de bunu istiyoruz, özgür eğitim. Türbanlı kızlarımız rahatça okusunlar, çevrelerinden rahatsızlık duymasınlar" sözlerine Kıvılcım da, "Beyefendi bu durumdan rahatsız olan sizsiniz. Baksanıza voleybol takımı bile size çıplak geliyor. Siz niye kadınlardan bu kadar korkuyorsunuz? Bunun dinle ve inançla bir alakası olmadığının farkındasınız di mi? Kaldı ki türbanlı bir kız yanında mini etekli bir kızdan niye rahatsız olsun?" diye cevap verdi. 

Kıvılcım karakteri, "Sizin gibi bağnaz birinin okul yöneticiliğini düşünmek o kadar acı ki. Biz yıllarca kız çocuklarının eğitimi için kendimizi paralarken sizin gibiler yüzünden bir arpa boyu yol alamadık maalesef" dedi.