Abone Ol

Kışlalı'nın kızı Nur dizi oyuncusu oldu!!! Peki hangi dizide oynayacak?

Babası bombalı bir saldırı sonucu öldüğünde 29 günlük bir bebek olan, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın 8 yaşındaki kızı Nilhan Nur, bir dizide rol almaya hazırlanıyor...

Kışlalı'nın kızı Nur dizi oyuncusu oldu!!! Peki hangi dizide...

Bombalı saldırı sonucu 1999 yılında yaşamını yitiren gazeteci - yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Nilhan Nur, TRT'deki bir dizide rol alıyor. Anne Nilüfer Kışlalı, amaçlarının Nilhan'ın ünlü olması değil, babasız büyümenin yarattığı eksikliği, kendi yeteneklerini ortaya çıkararak kapatmak olduğunu söyledi.
Babasını kaybettiğinde henüz 29 günlük bir bebek olan Nilhan Nur, 8 yaşını geride bıraktı. Kızıl saçlı, güzel bir kız çocuğu olan Nilhan Nur'un kamerayla tanışması ilk olarak "Hatırla Sevgili" dizisiyle başladı. Dizinin bir bölümünde figüranlık yapan Nilhan Nur, bu kısa tecrübesinden sonra ilk teklifini TRT 1'de yayımlanan "Yeni Evli" adlı diziden aldı. Ahmet Taner Kışlalı'nın öğrencisi, "Yeni Evli" dizisinin senaristi Zehra Çelenk'in girişimiyle kadroya dahil edilen Nilhan, evin küçük kızı "Yağmur" karakterini canlandırmaya başladı.

'Ünlü olmasını istemiyorum'

Çekimlerin hafta sonlarında ya da Nilhan'ın okul saati bitiminde yapıldığını söyleyen anne Nilüfer Kışlalı, "Nilhan henüz çok küçük olduğu için çekimlere beraber gidiyoruz. Dizinin son 20 bölümünde rol alan Nilhan hem ekibe, hem de rolüne alıştı. Dizinin yayımlandığı günler oturup anne kız onu izliyoruz" dedi.
Nilhan'ın çocuk gibi büyümesini istediğini söyleyen Nilüfer Kışlalı şöyle konuştu: "Onun ünlü olması bizi rahatsız eder. Bir dizide oynamak Nilhan için olsa olsa bir hobi. Nilhan'ın zaten dramaya yeteneği vardı. Sosyalleşmesi için de önemliydi. Yani böyle bir projeye başlarken amacımız kızımın ünlü bir yıldız oyuncu olması değil, babasız büyümenin Nilhan'da yarattığı eksiklikleri, onun yeteneklerini ortaya çıkararak kapatmaktı. Sanıyorum faydalı da oldu. Çocuğumun ünlü olup da insanların dikkatini üzerinde toplasını istemiyorum."
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999'da Çayyolu'ndaki evinin önünde uğradığı bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Milliyet