Abone Ol

Antalya'da Kırmızı Halıda şıklık yarışı

ULUSLARARASI Antalya Film Festivali’nin açılış gecesi ‘kırmızı halı’ töreniyle başladı. Festivalin 52’nci yılında kırmızı halıya damga vuran isimler şıklığıyla Nesrin Cavadzade ve farklı tarzıyla Yonca Evcimik oldu.

Antalya'da Kırmızı Halıda şıklık yarışı

52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ ve ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’nin verileceği Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki açılış gecesi, kırmızı halı seremonisiyle başladı. Kırmızı halıda ‘Uzaklarda Arama’ filmiyle 34 yıl aranın ardından yeniden yönetmen koltuğuna geçen Türkan Şoray, son filminde yapımcılığını üstlenen kızı Yağmur Ünal’la boy gösterirken kırmızı halıya şıklığıyla damgasını vuran isim 2 Altın Portakal ödüllüne sahip ve bu yıl festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Üyesi Nesrin Cavadzade oldu. Cavadzade, siyah derin yırtmaçlı elbisesiyle dikkat çekerken Yonca Evcimik, gecenin en farklı kıyafetiyle kırmızı halıda boy gösterdi. Evcimik, Antalya Film Festivali’nde ödül alan filmlerin afişlerinin, Türkan Şoray, Jeremy Irons gibi sanatçıların fotoğraflarının yer aldığı bir kıyafetle geceye katıldı.
Yusuf Sezgin, Zeyno Gönenç, Tarık Ünlüoğlu, Gülenay Kalkan gibi Türk sinemasının unutulmaz isimleriyle sinema ve dizi sektörünün genç kuşağı kırmızı halıda yer aldı. Yönetmen Yüksel Aksu, İpek Karapınar, Beste Bereket, Begüm Birgören, festivalin ulusal yarışma jürisinden Şebnem Bozoklu, krmızı halının dikkat çeken isimleri oldu.
Festivalini kırmızı halısının yabancı misafirleri ise Fransız sinemasının efsane isimlerinden Catherine Deneuve, oynadığı birbirinden farklı rollerle Hollywood ikonu olmaya devam eden Kathleen Turner, Amerikan Güzeli filmiyle Türkiye’de tanınan Mena Suvari, İngiliz oyuncu Jeremy Irons ve eşi Sinead Cusack oldu.