Abone Ol

Kırgız ulusal yemeğini at penisine benzetince...

Kırgızistan’da altın madeninde çalışan 39 yaşındaki İngiltere vatandaşı Michael McFeat, Kırgızların ulusal yemeği olan sucuğu bir sosyal medya paylaşımında “at penisi” olarak tanımlayınca ortalık karıştı.

Kırgız ulusal yemeğini at penisine benzetince...

Kumtor Altın Şirketi için çalışan McFeat’in şirketteki yeni yıl kutlamaları sırasında çekilmiş bir dizi fotoğrafı Facebook sayfasında paylaştığı ve Kırgız çalışanları sucuk yemek için sıraya girerken gösteren bir fotoğrafın altına, “Kırgızlar özel yemekleri at penisini yemek için sıraya giriyor” notunu düştüğü belirtildi.

İngilizcede "Chuchuk" olarak bilinen yemek, at eti ve sakatatından üretilen ve genellikle vodka ile birlikte tüketilen bir cins sucuk.

Kırgız ulusal yemeğini at penisine benzetince... - Resim: 1

BU YORUM İSYAN ETTİRDİ

Mcfeat’in sucuk ile ilgili yorumu Kırgızistan’ın Çin sınırı yakınlarında bulunan madende isyana neden oldu. Madende çalışan işçiler McFeat’in derhal cezalandırılmasını talep etti ve yaklaşık 100 kişi onun tutuklanmasını talep eden imza kampanyasına destek verdi.

Kırgız polisi Bişkek’teki Manas Havalimanı’nda gözaltına alınan Mcfeat’i madenin yakınlarındaki Karakol şehrinde sorguladı ancak henüz ona karşı resmi hiç bir suçlama yöneltmedi.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Mcfeat’in 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabilen “ırksal nefret” suçlaması ile yargılanmasının olasılık dahilinde olduğunu söyledi.

Kırgız maden sendikası Mcfeat’in sözlerinin “Kırgız milletinin onurunu rencide ettiğini” söyledi.

Mcfeat daha sonra Facebook sayfasından yaptığı bir açıklamada “Kırgız halkı ve at penisi ile ilgili sözlerim için özür dilemek istiyorum. Ben gerçekten hiç kimseyi üzmek istemedim. Gerçekten çok üzgünüm, bu asla benim niyetim değildi. Ayrıca o fotoğrafta bulunan insanların bütün bunlarla hiç bir alakası olmadığının da altını çizmek istiyorum. Çok ama çok üzgünüm” dedi.