Abone Ol

Kiraz Mevsimi hangi yabancı dizinin uyarlaması?

Kiraz Mevsimi ve A Gentleman's Dignity arasındaki benzerlikler neler? Türkçe'ye 'Centilmenler Kulübü' olarak çevirilen Güney Kore dizisinin ana karakterleri, Kiraz Mevsimi'ndeki karakterlerle benzeşiyor mu? Kiraz Mevsimi'nin konusu ve hakkında Twitter'da konuşulanlar..

Kiraz Mevsimi hangi yabancı dizinin uyarlaması?

Sevilen gençlik dizisi Kiraz Mevsimi, 2012 yılında 20 bölüm olarak televizyonda gösterilen Kore dizisi A Gentleman's Dignity’nin (Centilmenler Kulübü) Türkiye uyarlaması olduğu iddiaları bir süre sosyal medyada tartışılmıştı.

Centilmenler Kulübü liseden beri arkadaş olan 40’lı yaşlarda dört erkeğin hikayesini anlatıyor. İnişli çıkışlı iş ve aşk hayatları ile baş etmeye çalışan bu arkadaşalar her sorunla baş etmenin bir şekilde yolunu bulmaktadırlar.

Kiraz Mevsimi hangi yabancı dizinin uyarlaması? - Resim: 1

Dizide 41 yaşına gelmiş Kim Do Jin karakteri Tae San ile ortak olduğu kendilerine ait bir mimarlık şirketinde çalışmaktadır. Daha önce 3 kere iflas bayrağını çekmiş ama hiç yılmamıştır. Azimli olduğu kadar küstahtır çünkü Seo Yi Soo’ya verdiği cevaplar ile başlarda onu epey kızdırır fakat sonra ona deli gibi aşık olacaktır. Hatta onu tavlamak için bin bir takla atar. Dizideki hikâyelerin çoğu onun ağzından anlatılır.

Kim Ha Neul’un canlandırdığı Seo Yi Soo ise 30 yaşlarında ve annesi tarafından terk edilmiş. Yine de yılmamış ve kendi ayakları üzerinde durabilmek için durmadan çalışmış. Uzun zaman platonik bir aşk beslediği kişi en yakın arkadaşı Se Ra ile beraber olmaya başlayınca onu unutmak zorunda kalmıştır.

Kiraz Mevsimi hangi yabancı dizinin uyarlaması? - Resim: 2

Dizinin 4 ana karakterinden biri olan Tae San mimarlık şirketinin diğer ortağıdır. Kibirli ve mükemmeliyetçidir. Yi Soon’un kendisine aşık olduğunu öğrenemeden Se Ra ile bir ilişkiye başlar. Sürekli kavga ederler fakat çok da eğlencelidirler.

Hong Se Ra, Tae San’a aşık olana kadar erkeklerle ilişkisi sıkı fıkı olan birisidir. Sürekli kavga etseler de her seferinde Tae San onu yola getirir. İyi ama yeterince gıcık birisidir.

KİRAZ MEVSİMİ GELEN KONUSU:

Çocukluğunda beri en yakın dostu Burcu’nun abisi Mete’ye aşık olan Öykü ilerde bir gün başarılı bir modacı olmak istemektedir. Herkesten gizlediği aşkı Mete’yi mahalleden arkadaşı Şeyma’ya kaptırır ve hislerini kalbine gömer. Öykü komik tesadüfler sonucunda Mete’nin ortağı ayaz ile tanışır. Ayaz ukala ve çapkın bir tiptir. Birbirlerine zıt bu iki kişi kaderin kendilerine oynadığı oyunlar sonucunda her fırsatta bir araya gelir ve aralarında romantik ama bir o kadar da komik bir ilişki başlar.

KİRAZ MEVSİMİ “A GENTLEMAN’S DİGNİTY”DEN Mİ UYARLAMA?

Hayranların attığı Tweet’ler dizinin ne kadar sevildiğini gösterir nitelikte.

Büşra Akgün
Kiraz Mevsimi başlarken Ayaz gerçek değildir tamamen hayal ürünüdür yazmalı bence

öyaz@askı
ben cumartesini iple ip ne ya zencirle cekiyorum #KirazMevsimi

baharfisun
Cumartesi akşamlarını bu yüzden seviyorum — Kiraz Mevsimi izliyor

Serkan And Özge Love
kiraz mevsimi başladı oley yaa öykümü meleğimi görüyorum bundan büyük bi mutluluk olamaz sanırım seni çok seviyorum öykü

Sibel Balaban
Kiraz mevsimi seviyorum bu diziyi ya :)

Ceren Kurucu 
Kaç saattir Kiraz Mevsimi'ni izliyorum Ayaz kadar sevimlisi olamicağına kesin karar verdim

Ekin'inGömleği.
Büsürü ödevim var ve ben Kiraz Mevsimi izliyorum.Gece olunca da hepsini sıkıştırmaya çalışcam. Ne ekşınlı hayatım var, of gözüm kör olmasın.

HANDSOME^^BOY
kiraz mevsimi izliyorum ses yapmayın...!

Damla Nazlı
Saatlerdir Kiraz Mevsimi izliyorum vee 12'ye kadar da izliyceem

seçil fevrioğlu
Gecenin bu vakti kiraz mevsimi izliyorum. Çünkü yalnızlıktan kafayı yemişlik bunu gerektirir

Dedikoducu Çocuk
Kiraz Mevsimi , Kaçak Gelinler ve Guzel Köylü dizilerine ara vermistim hafta ici hemen izliyorum kaçırdıklarımi...

Kiraz Mevsimi'nde Sinan Akçıl sürprizi

Serkan Çayoğlu'nun sırrı ortaya çıktı

Kiraz Mevsimi'nin yakışıklısı İmirzalıoğlu'na hayran

Ah ne güzelmiş o fakir zamanlarımız