Abone Ol

Kıraç kardeşlerin kavgasına Rahmi Koç müdahale etti

İnan Kıraç'ın 40 yıldır asistanlığını yapan Ayşe Kurt'u işten çıkarması, abi kardeşin restleşmesine neden oldu. Kıraç ailesindeki kardeş kavgasının perde arkasından ise bir kadın çıktı. Rahmi Koç, Kıraç kardeşlerin kavgasına kayıtsız kalmadı, yurt dışından telefon açarak ilk müdahaleyi yaptı.

Kıraç kardeşlerin kavgasına Rahmi Koç müdahale etti

Koç Holding'in kuruluşunda ve büyümesinde önemli katkıları olan Can Kıraç, kardeşi İnan Kıraç'a olan öfkesini 23 Mart'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. 

Can Kıraç şu mesajı paylaştı: 

Ayşe Kurt kardeşim, senin İnan Kıraç'tan ayrılma durumunu bugün daha sakin bir kafayla değerlendirdim. Kimse kimseye hayat boyu bağlı kalamaz.. Ancak bazı örnekler vardır ki bu beraberlikler tarafların kişiliği ile bütünleşir, "karakter" göstergesi olur. Tıpkı senin bu vakanda olduğu gibi. İnan Kıraç'ı senden koparanları ve İnan'ı bunun için ayıplıyorum. İnan Kıraç'ın Vehbi Koç'un damadı olma sorumluluğunu taşıyamamış olmasına, "Koç kültürü" ile yaşamaya devam eden biri olarak "esef" ediyorum. 

AÇIKLAMADAKİ ŞİFRELİ CÜMLE
Can Kıraç'ın mesajında dikkatlerden kaçan çok önemli bir cümle vardı: "İnan Kıraç'ı senden koparanları ve İnan'ı bunun için ayıplıyorum" 
Kimdi, İnan Kıraç'ı 40 yıllık asistanı Ayşe Kurt'tan kopartan ? 

HEDEFTEKİ İSİM: EMİNE ALANGOYA
Can Kıraç'ın işaret ettiği isim, uzun yıllar boyunca Koç Holding'in muhasebe direktörlüğünü yapmış olan Emine Alangoya'dan başkası değildi. 
Ortada başka bir kadın vardı.  
İddialara göre, İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç'a açtığı miras davasının arkasında da, evlatlıktan reddetmesinde de, Ayşe Kurt'un işten atılmasında da Emine Alangoya vardı. 

Yine iddialara göre, İnan Kıraç, Emine Alangoya tarafından adeta yalnızlaştırılıyor, çevresinde geçmişten kimse bırakılmıyordu. 

CAN KIRAÇ'IN MESAJI 
Tüm bu gelişmeler ise hem Can Kıraç ve Koç ailesi tarafından dikkatle takip ediliyordu. 
En son 23 Mart'ta İnan Kıraç'ın abisi Can Kıraç, sosyal medyadan olayı ifşa etti. 
Hem amacı kardeşi İnan Kıraç'a mesaj vermek, hem de olayların ardındaki Emine Alangoya ismini açık etmekti.

RAHMİ KOÇ MÜDAHALE ETTİ
Elbette bu olayın artık sonlanmasını ve Kıraç ailesi üzerindeki fırtınanın dinmesini isteyenlerin başında ise Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç geliyor. 
Rahmi Koç, yurt dışından telefon açarak her iki isimle de konuşmuş ve olaya şimdilik pansuman tedavisi yapmış. 
Oluşan ortamdan rahatsızlık duyan Rahmi Koç, yakın zamanda Kıraç kardeşlerle bir araya gelerek, oluşan tatsız durumu ve bunun nedenlerini ortadan kaldıracağı konuşuluyor.  

patronlardunyasi.com