Abone Ol

Kimin bacak kılları daha gür? Hülya Avşar? Nur Çintay?

MEDYAFARESİ ÖZEL- Radikal Gazetesi köşe yazarı Nur Çintay A., Hülya Avşar'a entelektüellik dersi vereyim derken bakın ne hale düştü.

Kimin bacak kılları daha gür? Hülya Avşar? Nur Çintay?
Medyafaresi Özel -  Hülya Avşar, geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi'ne konuk olmuş ve entelektüelleri kızdıracak bir açıklama yapmıştı:

"Bilgili kültürlü olabilirsin, 30 kitap okuyabilirsin ama bacaklarındaki kıllar uzasın ve o bacaklara etek giy, umrunda değil. Ben belki hepsinden entelektüelim ama tipim izin vermez."

Avşar kızının bu sözleri, salonda bulunan Boğaziçili entelektüel kadınlardan da alkış aldı.

Ama biri vardı ki işin bu noktasında oltaya gelen asıl kişi o oldu. Kim mi? Radikal Gazetesi köşe yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu Nur Çintay Aköz.

Nur Çintay, Hülya Avşar'ı diline doladığı "Hülya Avşar 'entelektüel kadın'ı nasıl bir canlı sanıyor?" başlıklı yazısında, Hülya Avşar'ın "entelektüel"liğe dair hiçbir şey bilmediğini, şıklıkta da Boğaziçi'nin eski rektörüyle bile yarışamayacağını vurguladığı o yazısında bir şeyi fena halde atladı...

İşte o satırlar:

"Entelektüellikten anladığı yağlı saçla dolaşmaktı, zaten de hayatında hiç mutlu entelektüel görmemişti! Suyla mutluluk arasında bir bağlantı olduğu kesin de, o böyle mi kurulur, çok emin değilim! Gene bu konudaki ezberini tekrarlamış Hülya Avşar. Boğaziçi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerinin organize ettiği bir söyleşiye katılmış, inciler Mikimoto!"

Halbuki, Çintay'ın atladığı o önemli ayrıntı da şuydu ki Boğaziçi Üniversitesi'ndeSinema Televizyon Bölümü bulunmuyordu. Hülya Avşar, Boğaziçi Üniversitesi mezunu Nur Çintay'ın köşe yazısında alaya aldığı o sözleri Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bulunan Mithat Alam Film Merkezi'ninbir etkinliğinde söylemişti.

Birçok medya kuruluşu Hülya Avşar'ın bu sözleri Boğaziçi ÜniversitesiSinema-Televizyon Bölümü'nün etkinliğinde söylediğini yazdı. Yani hem medya hem de "Boğaziçili entelektüel" Nur Çintay A. bu konuda fena halde sınıfta kalırken, Hülya Avşar yüzlerde hoş bir gülümseme bırakmış oldu.

Sormalı: Kimin bacak kılları daha gür? Avşar'ın mı? Çintay'ın mı?