Abone Ol

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna...

Ünlü olma hayaliyle televizyondaki 'star' ve 'gözetleme' yarışmalarına katılanlar belki şöhreti geçici de olsa buldular ancak bedelini ağır ödediler...

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna...

Gelinim Olur Musun',  'Biri Bizi Gözetliyor', 'Popstar' gibi yarışmalara katılan gençlerin bir kısmı büyük hayallerle çıktıkları şöhret basamaklarından hızlıca düştüler. Bu düşüşü kaldıramayan gençler ya ağır travmalar yaşadı ya da Ata'nın en ağırını yaşadığı gibi hayatını kaybetti. 

Bir dönem 'Benimle Dans Eder Misin?' adlı yarışmaya katılan Alkan Alp (26), okuduğu fakülte binasının 5'inci katından atlayarak geçtiğimiz hafta yaşamına son verdi. Alp'in intiharı basında "Yarışmalara Ata'dan sonra ikinci kurban" başlıklarıyla verildi.Tüm bu olumsuzlukları yaşayan gençlerin yanında kendi köşesine çekilerek yaşama tekrar adapte olanlar ise kendini şanslı görüyor.

ATA UYUŞTURUCU BATAĞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna... - Resim: 1

Gelinim Olur musun' yarışmasının annesi Semra Hanım ile birlikte belki de en çok konuşulan ismi  Ata  idi. Rekor kıran reyting oranlarıyla  o gecenin gündemi mutlaka onlardı. Ancak yarışma bitiminde hem Semra Hanım'ın hem de Ata'nın popülaritesi bitti. Ata, menajer olma hevesiyle gittiği Adana'da küçük bir otel odasında ölü bulundu. Yapılan otopside yüksek dozda uyuşturucu aldığı belirlendi. Semra Hanım da tekrar başlattığı kanal kanal gezme trafiğini halktan gelen tepkiler yüzünden durdurmak zorunda kaldı.

ALP'İN İNTİHARINA KİMSE İNANAMADI

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna... - Resim: 2

Bir dönem 'Benimle Dans Eder Misin?' adlı yarışmaya katılan Alkan Alp (26), fakülte binasının 5'inci katından atlayarak geçtiğimiz hafta yaşamına son verdi. Alp'in okul arkadaşı Bilal Sezen, Alp'in herhangi bir psikolojik sıkıntısı bulunmadığını düşündüklerini belirterek, ''Arkadaşımız hayat dolu birisiydi. Ölümü büyük üzüntü yarattı'' diye konuştu. Alp'in intiharı da basında "Yarışmalara Ata'dan sonra ikinci kurban" olarak verildi.


CANER'İN YEDİĞİ DAYAĞI TÜM TÜRKİYE İZLEDİ

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna... - Resim: 3
Gelin-kaynana yarışmalarından en çok  akıllarda kalan  Tülin- Caner çifti evlenemedi ancak nur topu gibi psikolojik rahatsızlıklar ve kavgalar, tartışmalar sahibi oldular.  Programdaki kavgaları onları magazin gündeminin tepesine oturttu. Yarışmadan sonra günde en az 3 televizyon programına çıktılar... Tülin, Eskişehir'de bir süre hastanede yatarak psikolojik tedavi gördü. Caner ise gece kulüpleri önlerinde çıkardığı kavgalar ve katıldığı bir sabah programında kafasında bardak kırarak, ruh sağlığının ne kadar bozulduğu gözler önüne serdi. Son olarak da İstanbul TV'de Meral Konrad ile birlikte bir televizyon programı yapan Caner'in program öncesi güvenlik görevlilerinden yediği meydan dayağı hafızalarda kaldı.


BAYHAN'IN SON VUKUATI POLİSLE ÇATIŞMAK

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna... - Resim: 4

Kadıköy'deki işlek bir caddede  "Dur" ikazına uymayan otodan polise ateş açıldı.  3 km. kovalamacanın sonunda durdurulan araçtan 'Popstar Bayhan' çıktı. Bayhan'ın yanında babası Selahattin Gürhan da vardı. Yapılan incelemede 3 ayrı suçtan arandığı ve 140 promil alkollü olduğu anlaşılan sürücü Ergun Turan'ın yanı sıra Bayhan ile babası ve araçtaki diğer arkadaşları Ramazan Aysan gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada da bir miktar esrar ile biri kurusıkı, diğeri kurusıkıdan bozma, bilya atar iki tabanca bulundu.


"OF DELİ GÖNÜL" TARIK: RUHSAL  TEDAVİ GÖRDÜM

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna... - Resim: 5

"Of deli Gönül" ya da diğer ismiyle BBG Tarık, yarışma sonrası çıkardığı albümle 1 milyon 200 bin satış grafiğini yakaladı. Ancak  albümünden 5 kuruş kazanamadığını söyleyen Tarık bunalıma girdiğini söyledi. Kral TV "nin sahibi olan Uzanlar "ın kendisine ambargo koyduğunu söyleyen Tarık , anlaşmasını feshetmek için aldığı 50 bin doları da Salkım'a iade etmiş. Tarık , bu olaylar üzerine bunalıma girdiğini ve uzun süre ruhsal tedavi gördüğünü söylüyor. Ancak Tarık'ın üçüncü albümüyle şansını tekrar denediğini söylemekte fayda var.


KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Kimi hayallerini kimi hayatını kaybetti! Bir yarışma uğruna... - Resim: 6

Biri Bizi Gözetliyor'un ilk serisine bulunan ve yine yarışmacılardan genç Melih ile yaşadığı aşkla gündeme gelen  Hülya Yamanoğlu'nun ismi medyadaen son Barbie Operasyonu ile geçti. Abidin ve Firdevs ümitlerini hiç yitirmedi. Albüm üzerine albüm çıkardılar ancak şohretleri giderek kayboldu. Abidin Ankara'da gece kulüplerinde  sahneye çıkıyor.  BBG evinin ilk birincisi Melih, yarışmanın ardından Banu Alkan ile bir sit-com'da başrol oynadı. Bir albüm yaptı ancak şohretin iri dişli çarkları onu da yuttu. İzmir'e taşındı iş adamı oldu. Fanatik Fenerbahçeli Edi de çeşitli radyolarda spikerlik denemelerinden sonra hayatın sıradan labirentlerine geri döndü.