Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun İddiası: OHAL İlan Etmek İstiyorlar

Kılıçdaroğlu; "Saray'ın da tam istediği bu. Olaylar çıksın, polisleri görevlendireyim, çok sayıda insan hayatını kaybetsin, OHAL ilan edilsin istiyorlar." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun İddiası: OHAL İlan Etmek İstiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV ve Yön Radyo ortak yayınında gazeteci Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

1 Mayıs uzun mücadelelerden sonra elde edilen bir bayram. Emeğin, alın terinin, çalışanların bayramı. Ama bu bayramın bayram havası içerisinde kutlanması en büyük arzum. 10 milyonu aşkın işsizimiz var, hak talebinde bulunanların cezalandırıldığı bir dönem yaşıyoruz. Ama umutsuzluk olsun istemem.

Bugün bazı görüntüler var sosyal medyada ve televizyonlarda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlere sarayın talimatı üzerine şiddet uygulandığını görüyoruz. Bunlara demokrasilerde izin verilmez ama bizim ülkemizde demokrasi yok. Sayın Bakan da bunu söyledi, demokrasi olmadığını tescil etti.

Öyle bir genelge var doğrudur. Bu genelde kamu görevlilerine duyuruldu ama bu genelde Türkiye'de demokrasi, Anayasa, hak ve özgürlükler askıya alınmıştır demektir. Fotoğraf çekilmesin deniyor. Ne demek çekilmesin? Bunu yasaklayan bir durum var mı? Çıkıyorsunuz keyfinize göre bir genelde yayınlıyorsunuz.