Abone Ol

Kılıçdaroğlu’nun ittifak stratejisi CHP Kurultayına damgasını vuracak

Medyafaresi.com Özel Haber - CHP’li Bülent Tezcan Kurultay öncesi parti teşkilatındaki tartışmaları Medyafaresi.com Ankara Temsilcisi Müşerref Seçkin’e değerlendirdi.

CHP Kurultayına damgasını vuracak strateji

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Kurultayı öncesi Medyafaresi.com Ankara Temsilcisi Müşerref Seçkin’e flşa açıklamalarda bulundu.

CHP'nin kongre süreci başlıyor. Bu süreçli ilgili bazı antidemokratik uygulamalar olduğu iddiaları var. Siz bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kongreler sürecimiz, delege seçimleri bitti, ilçe seçimleri şuanda yapılıyor. Önümüzdeki aydan itibaren il kongreleri de yapılacak. Sonra kurultayı yapacağız.

Herkes kendi penceresinden bir değerlendirme yapıyor olabilir ama ben uzun yıllardan bu yana ilçe örügütlerinden itibaren 29 yılı aşkın bir geçmişim var parti içerisinde.

Kongreler süreciyle ilgili şuanki süreç bugüne kadarki en uyumlu en fazla uzlaşmanın yaşandığı süreç diyebilirim

Bir taraftan yarış devam ediyor, diğer taraftan tabanımızda tarihimizde olmadığı kadar büyük bir uzlaşma var.

Talimatla ortaya çıkan bir uzlaşma süreci değil bu.

Yerel seçimlerde kazanılan başarının parti tabanında çok önemli ve eğitici bir etkisi oldu. Çok önemli bir moral etkisi oldu.

Parti tabanı ittifak siyasetini benimsedi. Artık önümüzdeki dönem iktidar olabilmek için iç iktidar yarışından kurtulup, en geniş kesimleri kucaklayan bir siyaset benimsek gerektiğinin farkına varıldı. Bu çok önemli bir adım.

İlk genel seçimlerde iktidar olacağımız inancı ve isteği parti tabanında hakim.

Bütün bunlar yarışarak partiyi yıpratmak süreci yerine uzlaşarak güçlü bir kongre sürecini yaşamamıza sebep oluyor.

Medyafaresi.com