Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce Açıklaması

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen “Muharrem İnce defterini kapattı mı?" sorusuna, "Bizim hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok. ‘Tamamen kapattık, bir daha görüşmeyeceğiz, bir daha konuşmayacağız’ diye bir şeyimiz yok yani. Siyasi partilerle oturulur konuşulur, tartışılır, belli soruların çözümü konusunda görüş birliğine varılır. " yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce Açıklaması

Gazetecilerin “Partinizden mevcut veya eski milletvekillerinin Muharrem Bey ile temasları olmuştu, siz de bunları söylemiştiniz” şeklindeki soruları üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Muharrem Bey ile elbette, Muharrem Bey farklı bir yerde değil ki. Muharrem Bey partimizde uzun yıllar çalışmış, grup başkanvekilliği yapmış bir arkadaş. Dolayısıyla bizim milletvekilleriyle doğal olarak arkadaşlar. Otururlar konuşurlar. Bunlar olur.”

Bir daha görüşmeyeceğiz diye bir şeyimiz yok

“Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce defterini kapattı mı? Yoksa bir işbirliği, Muharrem Bey ile herhangi bir görüşme, herhangi yeni bir durum olabilir mi?” sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

“Bizim hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok. ‘Tamamen kapattık, bir daha görüşmeyeceğiz, bir daha konuşmayacağız’ diye bir şeyimiz yok yani. Siyasi partilerle oturulur konuşulur, tartışılır, belli soruların çözümü konusunda görüş birliğine varılır. Bazılarında görüş birliğine varılmaz. Her bir siyasi partinin kendi doğal olarak politikaları vardır. Bizim görevimiz de o politikalara saygı duymaktır.”

Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına rehavet uyarısı

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte de programınız olacak mı" sorusuna, “Meral Hanım ile de belli yerlerde beraber olacağız” yanıtını verdi.

Seçimin ilk turda bitip bitmeyeceğine ilişkin soruya, “Benim alanda gördüğüm, bizim açımızdan bir sorun olmadığı” şeklinde yanıt veren Kılıçdaroğlu buna rağmen arkadaşlarına ‘rehavete kapılmayın’ uyarısı yaptığını hatırlattı.

Yönetme melekelerini tümüyle yitirmiş vaziyette

Kılıçdaroğlu’nun “Rakibinizi gözlemleme şansınız oluyor mu” sorusuna yanıtı ise şöyle oldu:

“Artık yönetemiyor, o gerçeği görüyorum. Yönetme melekelerini tümüyle yitirmiş vaziyette. ABD Büyükelçisine yönelik, ‘Sen benimle görüşeceksin, senin muhatabın benim’ demek, devleti bilmemek demek. Devletin nasıl yönetildiğinden habersiz olmak demek."

ABD Büyükelçisi ile görüşme

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Fleg ile görüşmesine Erdoğan’ın tepki göstererek ‘ayıp’ demesine dair soruya, “Allah selamet versin. Devletin ne olduğunu bilmiyor. ‘Ben devletim’ diyor, ‘sadece benimle görüşebilirler’. Bugüne kadar sadece ben değil, bütün liderlere gider büyükelçiler. Erdoğan, devletin nasıl yönetileceğini giderek unutuyor. ‘Senin muhatabın sadece benim’ ne demektir? Türkiye’de sadece ben varım, benden başka kimse yok. Bu, demokrasi kültüründen ne kadar koptuğunu da gösteriyor. Erdoğan’ın geldiği nokta açısından ilginç.” yanıtını verdi.

Millet İttifakı liderleri bayramda deprem bölgesinde

Bayramda tüm liderlerin ayrı yerlerde olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Hepimiz aynı yerde olursak arzu ettiğimiz sonucu vermeyebilir. O yüzden bayramda her bir lider bayramda deprem bölgesinde ayrı yerlerde olacak. Ekrem Bey ile Mansur Bey de ayrı ayrı yerlerde olacaklar. Ben Adıyaman’da olacağım" dedi.

Liste çalışmaları sürüyor

Seçimlere dair en çok tartışılan konulardan birisi de ittifakların hazırlayacağı ortak listeler.

MHP'nin seçimlere ayrı listeyle katılacağını açıklamasının ardından gözler Millet İttifakı'na çevrildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ortak liste konusunda ittifaktaki partilerin yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yeniden adaylık başvurusu yapmayan milletvekilleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bakanlık beklentisi ile yeniden milletvekilliği başvurusu yapmayan vekillere dair soruya, “Bu tamamen arkadaşlarımızın kendi iradeleri ile gelişen bir süreç. Ben de öyle yaptım, diğer liderler de öyle yaptı. Çünkü parlamentodaki dengeler kritik olabilir. Oradan milletvekili alıp bakan yaptığımızda sayısal olarak sıkıntıya düşebiliriz diye bir karar aldık. Bunu yazılı hale getirmedik ama ilke olarak öyle bir karar aldık. ‘Ben bakan olmak istiyorum’ diyenler de, milletvekili de olmak istemiyorum, bakan da’ diyen arkadaşlar da var."

Deprem bölgesi iki yılda ayağa kaldırılır

Deprem bölgesiyle ilgili yapılacakları da anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bizim yasa teklifimiz hayata geçirilirse ayağa kaldırılır. Bölgenin ayağa kalkması için siyasi iktidarın bir proje üretmesi lazım. Bölgede en az bir milyon konut üretilmesi lazım. Siz öyle bir yasa çıkaracaksınız ki bu konutların yapımı, fabrikaların çalışması ile ilgili üretim merkezini bu deprem merkezinde yapacaksınız.

Yani kapıysa, ‘gel kardeşim burada yap’ diyeceksiniz. Özel bir teşvik getireceksiniz Böylece bölge istihdam üretecek. İnsanlar buraya gelecek fabrikalar çalışacak, konutlar yapılacak. Bu iş bittikten sonra bu bölgeden Ortadoğu’ya da Afrika'ya da ihracat yapılacak. Yani bu bölge deprem gerçeğinden yola çıkarak ciddi bir sıçrama yapabilir ama özel bir düzenleme yapmanız gerekir. Yoksa yatırımcı gelmez buraya. Biz bunu düşündük ve bununla ilgili bir kanun teklif verdik TBMM’ye."

Seccade açıklaması: Kul hakkı yiyenler bu sorgulamayı yapamaz

Kendisinin fotoğrafının tartışılmasının ardından Erdoğan’ın mitinge seccade ile çıkmasına dair değerlendirmesi sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Her şeyi istismar etmeye açık olan bir siyasi parti genel başkanı olarak yorumladım. O kadar. Gayet açık; kul hakkı yiyenler bu sorgulamayı yapamaz. Erdoğan kul hakkı yiyen bir insandır. Ben de yemeyen bir insanım. Kim dürüst? Ben o konudaki düşüncelerimi ifade ettim ve kamuoyuyla paylaştım.

Devleti yöneten bir insanın ahlaklı olması lazım. Erdemli olması lazım. Eğer siz devleti kendi çıkarlarınız için kullanıyorsanız, devleti devlet olmaktan çıkarırsınız. Erdoğan’ın geldiği nokta bu. Aslında acı olan da bu.

Eğer Trabzon’da bu kalabalık toplanıyorsa Erdoğan yüzündendir. Erdoğan’a duyulan tepki yüzündendir. Bizim bir an önce bu yönetimden kurtulmamız lazım diyorlar. Çünkü Türkiye’yi felakete sürüklüyorlar. Devletin kolanlarını kestiler, adalet diye bir şey kalmadı. Adaleti perişan ettiler. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz zaten. Herkes gelecekten endişe duyuyor.”

Neler yaşandığını anlattı

Kılıçdaroğlu seccadeye basma anına dair olarak da “Biz önümüze bakamayız ki. Hatta önümüzde koruma vardır bizi uyarırlar. Orada olduğunu ben fark etmedim. Bu tartışmadan iktidara ekmek çıkmaz. Burada samimiyet önemlidir, istismar değil. Ben samimiyim, o istismar ediyor. Halkımızın bunu anlayacak ferasete sahip olduğuna inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Öğretmen ataması

Kılıçdaroğlu atama bekleyen öğretmenlere de müjde verdi. Köy okullarını tekrar açacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Adayı, “Önümüzdeki yıl 100 bin öğretmen ataması yapacağız.”