Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yokuş Aşağı Şahlandırdın Milleti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye yeni bir şahlanış içinde" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yokuş Aşağı Şahlandırdın Milleti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye yeni bir şahlanış içinde" diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Allah akıl fikir versin Saray’a, yokuş aşağı şahlandırdın memleketi!" dedi.

Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yıl dönümü kutlama programında konuşan Erdoğan, "Türkiye, doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini kucaklayan, bağrına basan büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, açıklamasının devamında, "İlhamını şanlı geçmişimizden alan, gözünü yarım asır, bir asır sonrasının dünyasına diken bu atılımı gençlerimizle birlikte zafere ulaştırmakta kararlıyız. Bu asla içi boş bir hamaset, kibir ürünü bir böbürlenme, romantik bir mazi özlemi değildir. Tam tersine hakikatin ta kendisidir. Çünkü dünyada bu kadar geniş bir alanda, anıtlarıyla, şehitlikleriyle, abideleriyle, camileriyle nice tarihi eserleriyle iz bırakmış bir başka millet yoktur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Anadolu'daki ilk yıllarımız gibi bu yıllarımız da kolay geçmiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Türkiye yeni bir şahlanış içinde" açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

"Erdoğan 'Türkiye yeni bir şahlanış içinde' demişsin. Sen şahlanışlarına devam ederken, millet kara kara elektrik faturasını düşünüyor" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hepimiz yaşayarak görüyoruz ki, bu faturalar adeta bir soygundur! Sarayında 1.150 odan var, ışıklarını söndürmeyi unutma Erdoğan; millet senin şatafatına yetişemiyor. Allah akıl fikir versin Saray’a, yokuş aşağı şahlandırdın memleketi!"

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yokuş Aşağı Şahlandırdın Milleti - Resim: 1