Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Seval Türkeş ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu'na Alaattin Çakıcı tarafından yapılan tehditlerin ardından, Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş sessiz kalmamıştı. Kılıçdaroğlu da Seval Türkeş'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Seval Türkeş ziyareti

Türkiye Gündemi yazarı Müşerref Seçkin sürpriz ziyaretin perde arkasını yazdı.

İşte o yazı:

Kim derdi ki, 80'li yılların öncesinin düşman kamplarında olanlar, bugünkü haksızlıklara karşı ortak tepki göstersin.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önayak olmasıyla sağlanan infaz indirimiyle serbest kalan Alaaattin Çakıcı, ayağının tozuyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaret içeren açıklamalar yaptı.

Hele bir tanesi vardı ki, bu yazıya dökmek bile suç olur. Nedense savcılar Çakıcı'nın söylemesini suç kabul etmediler.

Neyse. İşte o günlerde MHP'nin kurucusu rahmetli Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, ülkücülerin adı verilerek yapılan bu hakarete sessiz kalmadı ve Kılıçdaroğlu'nu arayarak üzüntülerini bildirdi.

Koca koca adamların Çakıcı adı karşısında suspus olduğuna bakarsak, bir kadın için önemli bir cesaret gösterdi bana göre. Biri sesini çıkardı en azından.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Seval Türkeş ziyareti - Resim: 1

Bu anlamlı telefona Kılıçdaroğlu da tepkisiz kalmadı. İstanbul programı sırasında Seval Türkeş'i evinde ziyaret ederek teşekkür etti. Kılıçdaroğlu'nun yanında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da vardı.

Seval Türkeş'in evinin olduğu sokak, sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen şenlendi. Vatandaşlar Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na sevgi gösterdiler. Çoğu kişi burada kimin oturduğunu bilmiyordu, duyunca da şaşırdılar.

Ziyaret sırasında Seval Türkeş'in Canan Kaftancıoğlu'na iltifatları da dikkat çekiciydi. Her yönden kuşatma altında olan Kaftancıoğlu'na Türkeş'ten gelen başarılarınızı dikkatle izliyorum sözü anlamlıydı.

Güncel ve geçmiş siyasetin konuşulduğu sürpriz ziyarette Kemal Kılıçdaroğlu Seval Türkeş'e Adalet Yürüyüşü kitabını hediye etti.

Bakalım bu gelişmeler MHP camiasında nasıl yankılanacak?

Türkiye Gündemi