Abone Ol

Kılıçdaroğlu’ndan çoklu baro açıklaması: AYM’ye başvuracağız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’ndan çoklu baro açıklaması: AYM’ye başvuracağız!

Belediye başkanlarıyla toplantı sonrası açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çoklu baro düzenlemesine ilişkin "Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandığı gün biz Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Bu çoklu baro Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına ihanettir. Üniter yapının kalbine sokulan bir hançerdir. Buna izin verenler, bunu yasalaştıranlar, bunun yasalaşması için el kaldıranların tarihsel sorumluluğu vardır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreterliği'nden emekli olan Yavuz Erkut görevini Can Akın Çağlar'a devretti. Can Akın Çağlar'la ilgili CHP'liler tarafından dillendirilen eleştiriler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da soruldu. Kılıçdaroğlu tartışmalarla ilgili tek cümlelik yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Bütün belediye başkanları özveriyle çalıştılar. Belediye çalışanlarına da yürekten teşekkür ederim. Sorunlar var, aşılması gerekiyor. Hiçbir belediye başkanı önüne çıkan engelden ötürü şikayet etmedi. Koşullar ne olursa olsun sorunu çözeceksiniz demiştim. Onlar da ellerinden geleni yaptılar." dedi.

ÇOKLU BARO DÜZENLEMESİ

Çoklu baro düzenlemesiyle ilgili de konuşan CHP Lideri, "Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandığı gün biz Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Üniter yapının kalbine sokulan bir hançerdir. Buna izin verenlerin tarihsel sorumluluğu vardır. Vicdanı olan herkesin el kaldırmaması lazım." ifadelerini kullandı.

CAN ÇAĞLARIN ATANMA TARTIŞMALARI

Can Akın Çağlar'ın İBB Genel Sekreterliğine getirilmesiyle ilgili,"Geçiniz o tartışmaları. Belediye başkanımız çalışıyor, üretiyor. Biz bütün belediye başkanlarımızla gurur duyduğumuz gibi Ekrem beyle de gurur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.