Abone Ol

Abdullah Gül CHP'den aday olacak mı? Kılıçdaroğlu cevapladı

NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili soruya, "İsimleri değil ilkeleri konuşacağız" dedi.

Abdullah Gül aday olacak mı? Kılıçdaroğlu cevapladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında, Gazeteciler Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı) Seçimler 2023'te. Seçimler bu tarihte olacaksa cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmasına gerek var mı? Tartışmayı kişi bazına indirirseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Sizin ilkeleriniz kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Demokratik parlamenter sisteme dönüş yapmak istiyoruz, yasama yürütme arasında tutarlı bir denge olsun istiyoruz.

Bu durumda cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam olacak, başbakanlık daha önem kazanacak. Biz bunları bir kenara bırakıyoruz, cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bu tartışmayı absürt buluyoruz. Önce ilkeler üzerinde bir mutabakat sağlamalıyız. Hükümetin yönlendirmesiyle bu tartışmalar yapaydır.

Türkiye gerçek gündemi olan ekonomiye dönmeli. Abdullah Gül'ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz? Bu tartışılacak bir şey değil. Seçim 4 ay sonra olsa oturup tartışalım. Hem Erdoğan hem Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağını söylüyorlar. O zaman bekleyeceğiz. Beklerken neleri nasıl yapacağımızı tartışmalıyız. Kişiler bazında tartışma doğru değildir. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz."

Şu aşamada Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılacak bir şey değil. 10 milyonun üzerinde işsiz var bu ülkede. Evine ekmek götüremeyen 100 binler var. Biz bunları niye tartışmıyoruz? ‘Kim Cumhurbaşkanı olacak’ diye tartışıyoruz.