Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan 23 Nisan mesajı: Bugün yetkileri törpülenen TBMM...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan için yayımladığı mesajda" Meclisin sahip olduğu keramet ise şüphesiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 23 Nisan mesajı: Bugün yetkileri törpülenen TBMM...

İşte Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan mesajı:

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu “Demokrasi” düşü, tam 100 yıl önce bugün, hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle gerçeğe dönüşmüştür.

Mustafa Kemal, “Ben her kerameti Meclisten bekleyenlerdenim” der. Meclisin sahip olduğu keramet ise şüphesiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir. Bu nedenledir ki Kurtuluş Savaşı’nı Mustafa Kemal’in liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi TBMM’dir.

Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşının eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan etmiştir. Atatürk’ün bu tercihi, güzel ülkemizin gelecek nesillere emanetinin de bir nişanesidir.

Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 100 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 29 Ekim 2023’de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına yetişen 115 mebusu ve sonrasında çalışmalara katılan diğer mebuslarımızı rahmetle, saygıyla anıyorum. Kovid 19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Tüm gazilerimizle birlikte, Kovid 19 mücadelesinde hepimizi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.