Abone Ol

Kılıçdaroğlu ve Akşener Arasındaki Soğukluk Sürüyor

HaberTürk yazar Muharrem Sarıkaya, CHP ile İyi Parti arasında "HDP'ye bakanlık" tartışmaları sonrası başlayan gerginliğin daha derine dayandığını yazdı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener Arasındaki Soğukluk Sürüyor

Sarıkaya, bir süredir Kılıçdaroğlu’nun adaylık üzerinden gerçekleştirdiği söz bağlamının İyi Parti'de rahatsızlık yarattığını söyledi. 

Sarıkaya, CHP'nin "6’lı masada kararlaştırmadığımız bir konuda biz nasıl çıkıp da ortak çözümümüz gibi sunarız. Ortak karara bağladığımız konularda birlikte çözeceğimizi zaten söylüyoruz. Ama ortak karara bağlamadığımız konularda da biz yapacağımızı söylüyoruz" şeklinde tavır takındığını aktardı. 

İyi Parti'nin yaklaşımının da "O zaman CHP iktidarında olacağını söyleyin; bizi zorunlu mecburiyette bırakan tutumdan ve söylemden uzaklaşın…" yönünde olduğunu belirten Sarıkaya şöyle devam etti: 

"CHP lideri Kılıçdaroğlu dün ABB etkinliğinde 'ben' demedi, ilk kez 'ittifakımızın iktidarında yapacağız' cümlesini kullandı.

Akşener de bu tür etkinliklerde konuşmama tutumunu devam ettirdi, daha önce bildirdiği gibi dün de tutumunu sürdürdü ve kürsüye çıkmadı.

Hemen belirteyim ki bu durumdan daha önce Kılıçdaroğlu da haberdardı...

Ancak bütün bunlar aradaki soğukluğun giderildiği anlamına gelmiyor.

Aktarıldığına göre, ABB’nin etkinliği sonrası gerçekleşen İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısına da bu hava yansımış, CHP liderinin dili eleştirilmiş.

Özeti şu ki, iki lider dün bir araya geldi; ama aradaki soğukluk devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun 2 Ekim’deki zirve için İYİ Parti’ye yapacağı zirve öncesinde gerçekleştireceği parti turlarına kadar yeni bir görüşme olur mu bilinmez.

Ama bir gerçek var ki İYİ Parti’de hava soğuk…"

Yazının tamamı için tıklayın.