Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Hesap vereceksin diktatör bozuntusu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Hesap vereceksin diktatör bozuntusu

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Eğer demokrasi ve özgürlük diyosak bu ülkede bunun en büyük mihenk taşı basındır.Bu işin sağı solu yok medya her koşulda özgür olmalıdır. Basının özgür olduğu ülke demokratiktir.

Gazeteci haber yaptığı için işinden atılıyorsa oturup hep birlikte düşünmemiz lazım.Medyanın özgür olması lazım.
Bunu yaptığımız zaman Türkiye'de demokrasi var diyebiliriz.Bunun olmadığı yerde demokrasi yara almış denilebilir.

Türkiye'yi bu hale kim getirdi?

Hep Osmanlıdan söz ederler ya, Osmanlının evet görkemli geçmişi vardır.Fakat osmanlı basın özgürlüğüne de önem vermiştir bunu görmezler.

Kamu adına soru sorar gazeteci, o yüzden gazeteciler dünyada anayasal güvence altına alınır.Ama siz gazetecileri hapse atıyorsunuz.

BUNUN HESABI SORULMAYACAK MI?

Sanki Suriye sorunu azdı da üstüne Irak sorununu eklediniz.Türkiye'nin güvenliği için asker gönderebilirsin kimsenin itirazı yok ama nasıl yapacaksınız? NATO, AB, İnsan Hakları Mahkemeleri var.Bütün bu hukuka uyacaksınız.Herhangi bir yetkiliyi gönderirsiniz ikna edersiniz ama bunu yapmıyorlar.Askeri gönderdik tankları gönderdik de üstüne de kahramanlık yapmış gibi övün.Bunun hesabı sorulmayacak mı?

Irak'a önceden heyet gitmesi gerekirken biz sonradan gönderdi.Mutabakat sağlandıysa askeri neden geri çekiyorsun?Türkiye'nin onuruyla oynama hakkını size kim verdi,devleti ahlakla,hukukla,adaletle bilgiyle yöneteceksiniz.

GÖÇ SORUNU

Hiçbir komşumuz kalmadı T.C tarihinde bir ilktir.Oya örer gibi bütün devletleri kucaklamaya, dost olmaya çalıştık.Bugün tamamı yok oldu.Bunlar yetmemiş gibi ülkenin içi de karıştı.Ülkenin doğusu Beyrut gibi.Şimdi ordaki insanlar göç etmeye başladı.Nereye kadar?

Çözüm sürecinde terör örgütünün kentleri silahla doldurması kimin zamanında oldu? Türkiye'nin bir numaralı sorunu yönetim sorunudur.

Sivas'ta demir-çelik işçileri eylem yaptı.Kimsenin, sendikaların sahip çıkmadığı işçilere CHP sahip çıktı.