Abone Ol

Kılıçdaroğlu fena çuvalladı! Şehit yakınlarına askerlik yok!

Medyafaresi.com Özel Haberi- CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına getirilen askerlik muafiyetini, "Bu şehitler arasında ayrımcılıktır, hainliktir" diyerek eleştirmişti. Oysa terör şehitlerinin yakınları zaten askerlik yapmıyor.

Kılıçdaroğlu çuvalladı! Şehit yakınlarına askerlik yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Grup salonunda büyük kalabalık yaşandı. Kılıçdaroğlu ses sistemindeki sorun nedeniyle kürsü yerine grup başkanı koltuğunda konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının isterlerse askerlik yapmamasına yönelik düzenlemeyi sert sözlerle eleştirdi. CHP lideri "15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye kadınlara çocuklara esnafa sanayiciye hayır gelmez" dedi.

Oysa 2009 yılında Meclis'te kabul edilen bir yasaya göre şehitlerin yakınları askerlikten muaf tutuluyor. Ancak kendileri isterse askere alınıyorlar.

İŞTE 2009 TARİHLİ YASADAKİ O MADDE.

Yasaya göre, terörle mücadelede şehit olanların bütün çocukları ve kardeşleri askerlikten muaf olabilecek. Terör olayı dışındaki şehitlerin ise bir kardeşi bundan yararlanacak. Astsubay üstçavuş ve kıdemli üstçavuş rütbe bekleme süresi, 3 yıldan 6 yıla çıkartılacak.

1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine göre askerlik hizmetini yerine getirmekte iken hayatını kaybedenler ile maluliyet aylığı almasını gerektirecek şekilde malul olanların anne/babasının müşterek olarak talep ettiği veya anne/babasından biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerinden biri, istekli olmadıkça silah altına alınmaz veya silah altında ise terhis edilir. Anne/babanın müştereken anlaşamadıkları veya her ikisinin de ölmüş olması durumunda; öncelikle silah altında olan kardeşi var ise istekli olması halinde terhis edilir, silah altında olan kardeşi yok ise ya da silah altında olan kardeşi terhis olmak istemez ise askerlik hizmet sırası gelen ilk kardeş istekli olmadıkça silah altına alınmaz. Bu hükme göre, askerlik mükellefiyetini yerine getirirken terörle mücadele kapsamı dışında hayatını kaybedenler ile vazife malulü olarak emekliye ayrılanların 1 kardeşine askerlik muafiyeti hakkı tanınmıştır. Ayrıca yine 1111 sayılı Kanun hükümlerine göre; “3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin kendilerinden olma erkek çocukları ile aynı anne/babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça silah altına alınmaz ve silah altındakiler istekleri halinde terhis edilir.” hükmüne göre de askerlik mükellefiyetini yerine getirmekte iken terörle mücadele kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin bütün çocukları ile kardeşlerinin tamamına askerlik muafiyeti hakkı tanınmıştır.

Şimdi gözler Kılıçdaroğlu'nda.. Bu inanılmaz hatasından dolayı özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu..

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki o sözleri:

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPMIŞLARDI, ŞİMDİ BU AYRIMI DERİNLEŞTİRİYORLAR”

Türkiye’nin çok sorunları olduğunu söyledim. Ama iktidardaki parti, yani AKP’nin sorun çözme kapasitesi yeteneği yoktur. Bakın bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı, şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar.

“BU DÜZENLEMEYİ YAPANLAR HAİNDİRLER”

15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da duysun, sarayda oturan da duysun, bu düzenlemeyi yapanlar haindirler.

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPILIR MI ALLAH AŞKINA”

Şehitler arasında ayrım yapılır mı Allah aşkına. Evladını askere göndermiş bu ülkenin güzelliği için, bağımsızlığı için, ülkenin huzuru için çocuğunu şehit veren annenin gözyaşları arasına farklılık getirilir mi? Bütün şehit yakınlarına sesleniyorum.

“AYRIMCILIK YAPIYOR, BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR”

Adalet ve Kalkınma Partisini, AKP’yi şimdi hepiniz çok daha net ve çok daha yakından tanıyorsunuz. Ayrımcılık yapıyor, bölücülük yapıyor. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye kadınlara çocuklara esnafa sanayiciye hayır gelmez.