Abone Ol

Kılıçdaroğlu Fatih Altaylı'yı Hedef Aldı: Alo Holdinglerin Medyası

CHP lideri, sosyal medya hesabından isim vermeden bazı köşe yazarlarına sitem etti

Kılıçdaroğlu Fatih Altaylı'yı Hedef Aldı: Alo Holdinglerin Medyası

CHP lideri, sosyal medya hesabından isim vermeden köşe yazarlarına sitem etti. Ancak sözlerinin adresi Habertürk yazarı Fatih Ataylı'ydı.

Gazeteci Fatih Altaylı, HaberTürk’teki ‘En çok sorulan sorunun yanıtı’ başlıklı yazısında, kulis bilgilerine yer vermiş ve AK Parti cephesinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına kesin gözüyle baktığını söylemişti. Altaylı ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı Beştepe’de olumsuz havayı tersine çevirdiğini de iddia etmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından isim vermeden bazı köşe yazarlarına yüklendi.

“Muhalefet nasıl yapılır, kelle koltukta mücadele eden bana öğretmeye kalkıyorlar. Defalarca suikast teşebbüsüne uğramış bana, köşelerinde ders vermeye kalkıyorlar. Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha ölmedik” diyen CHP lideri, “Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar. Bu böyle biline” ifadelerini kulandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

"Bir grup konuşmamda söylediğimi yeniden hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu sefer daha net söyleyeyim… Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte.

Bunların bazıları köşe yazarı, bazıları araştırmacı formatında önümüze çıkıyorlar; muhalefet nasıl yapılır, kelle koltukta mücadele eden bana öğretmeye kalkıyorlar. Defalarca suikast teşebbüsüne uğramış bana, köşelerinde ders vermeye kalkıyorlar.

Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha ölmedik. Onların da ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar. Bu böyle biline."

ALO FATİH OLAYI NEDİR?

Alo Fatih hitabının kökeni 17/25 Aralık operasyonları sonrasındaki süreçte sosyal medyanın gündemini uzun süre meşgul eden FETÖ/PDY tarafından sızdırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (Başbakan olduğu dönemde) (dönemin) Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç’la telefon görüşmesinde Habertürk’te yayınlanan haberlere ilişkin uyarılarda bulunduğu, haberlerin kaldırılması için talimat verdiği yönündeki (tape olarak adlandırılan) ses kayıtlarına dayanıyor.

Yayınlanan ses kayıtlarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 4 Haziran 2013 tarihinde Fas’tayken Habertürk yöneticilerinden Fatih Saraç’a telefon ederek altyazı olarak geçen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Gezi protestolarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sorumluluk alması gerektiğine ilişkin sözlerinin kaldırılması talimatını verdiği, Fatih Saraç’ın “Emredersiniz efendim” yanıtını verdiği işitilmişti.

Dönemin İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile 12 Şubat 2014 tarihinde düzenlediği ortak basın toplantısında kapatılan Zaman Gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez’in ses kayıtlarında yer alan Habertürk’ün haberlerine müdahale ile ilgili sorusuna verdiği yanıtta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fas’tan Habertürk yöneticisi Fatih Saraç’ı aradığını teyit etmişti.

Söz konusu ses kaydı 17-25 Aralık soruşturmasının adli kolluk ayağına yönelik “darbe” ve “casusluk” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen 22 Temmuz soruşturma dosyasına da girmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 11 Şubat 2014 tarihinde TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Alo Fatih hattı” atfıyla Habertürk TV’ye ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmişti. Mehmet Fatih Saraç’ın Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Habertürk yayınlarını kestiğini belirten Devlet Bahçeli’nin konuşmasının yayını ilgili anda Habertürk tarafından kesilmişti.

“Alo Fatih” hitabıyla ilgili dönemde Habertürk gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı değil, Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Mehmet Fatih Saraç kastedilmişti.

Habertürk Gazetesi’nin ilgili dönemde Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiği “Alo Fatih”‘in kendisi olmadığını söylemişti.

Altaylı ayrıca, “Alo Fatih” yani Fatih Saraç sanılmasından rahatsız olduğunu geçmişte belirtmişti.

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda kendisine yönelik “Alo Fatih” atfına “alo Fatih ile beni ayırdemeyen dangalakların beni Nasıl andığı umurumda mı zannediyorsunuz” ifadeleriyle yanıt vermişti. (malumatfuruş)