Abone Ol

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Adaylığı İçin Ne Düşünüyor?

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasına nasıl baktığını yazdı.

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Adaylığı İçin Ne Düşünüyor?

Yarkadaş'ın Korkusuz'da yer alan "Kılıçdaroğlu ‘Hele bir dur bakalım’ diyor ama…" başlıklı yazısı ndan ilgili bölüm şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için ciddi bir çalışma yürüttüğü ve bunun için vekiller ve araştırmacılardan oluşan iki ayrı ekiple düzenli toplantılar yaparak strateji oluşturduğu artık sır değil… Kılıçdaroğlu, bu süreçte kamuoyunun nabzını tutan araştırma firmalarının kendisine sunduğu raporları da inceliyor. Bazı araştırma şirketleri yaklaşık üç ay önce Kılıçdaroğlu’na sundukları raporlarda “Adaylığınız konusunda kararlı bir tutum izlerseniz, anketlerde üstlere doğru tırmanırsınız. İsminiz adaylar arasında geçmediği için şu an puanınız düşük görünüyor” değerlendirmesini yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’na yakın isimler bu değerlendirmenin süreç içinde  doğrulandığını ve CHP genel başkanının isminin adaylar arasında geçmesiyle birlikte grafiğin yukarı doğru tırmanmaya başladığını  söylüyor.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Bu yazıyı kaleme almak ve size en son bilgileri aktarmak için epey bir telefon trafiği yaptım. Kılıçdaroğlu’nun çelik çekirdeğindeki isimlerle konuştum. Ve onlara ”Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ismi geçiyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da adaylık için zemin yokluyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda yorum yapıyor mu?” diye sordum.

Aldığım yanıtlar neredeyse bire bir aynıydı: “Sayın Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarımızı başarılı buluyor ve 5 yıllık görev sürelerini tamamlamaları gerektiğini düşünüyor. Çünkü; AKP’den 25 yıl sonra geri alınan belediye başkanlıklarının adaylık için boşaltılması ve belediyeleri meclis çoğunluğu yüzünden yeniden AKP’ye kaptırmanın büyük bir yanlış olacağını düşünüyor. Sayın genel başkanımız, ‘Bunun hesabını seçmene veremeyiz’ diyor.”

Yerimiz dolduğu için şimdilik burada keselim… Önümüzdeki günlerde kulislere yine devam ederiz…