Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakının Üçüncü Ortağı Çeteler ve Mafya

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümeti ekonomi konusunda eleştirirken, "Böyle bir devlet yönetimi Cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. Bu ülkenin onuru ile oynar noktaya geldiler" ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakının Üçüncü Ortağı Çeteler ve Mafya

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Yer altı dünyasının çeteleri karşımıza çıkmaya başladı. Bütün mazlum milletlerin örnek aldığı devlet nasıl olur da yer altının çeteleriyle kol kola gezer. Türkiye'yi bu iklimin içine soktu. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı çıktı: AK Parti, MHP, yer altı dünyasının çeteleri.

Meşru bir partinin genel başkanı çete liderini hapishanede ziyaret ederek, af çıkartılması için çalışma başlatırsa, iktidar kabul ederse, hapisten çıkartırsa yeraltı dünyasının çeteleri üçüncü ortak olur mu olmaz mı?

Kokain içen genci görüyoruz. Soruyorlar mı kimden aldın? Soramazlar...

Kokoain yakalandı. Kime gidiyordu? Neden yargıya çıkartılmıyor? Yeraltı çetelerinin arkasında destek olursa kimse bunlara destek olamaz.

Yeraltı dünyasının aktörleri 5 kuruş vergi vermezler. Dünyanın gelirini elde ederler. Milyarlarca dolar.

Paralarını vergi cenneti ülkelerde tutuyorlar Bir cumhurbaşkanının ailesi parasını Man Adası'nda tutarsa vergi vermemek için mafya ne yapmaz. Bunu söyledim diye tazminat davası açtılar, hakim tayin ettiler. tazminata mahkum ettiler.

Bu milletin hakkını kukukunu sonuna kadar koruyacağım. Asgari ücretliye gelince vergi alıyorsun, milyonlarca dolar vergi cennetlerinden gelecek sıfır vergi.

Bunlar da adalet var mı yok. Kim bunların ortağı: Mafya dünyası, yeraltı dünyası.

Araştırma önergesi vereceğiz. Adım gibi eminim MHP ve Ak Parti'nin vekilleri el kaldıracak. Soruşturmayın. Sonra soıra mafyaya gelir. Biz mafyanın ortağıyız.

Siyaseti mafya teslim aldığında ülke düzelmez.

Nüfuz ticareti yapan bakan, bunları büyükelçi yaptılar. Rüşvet alan birisini büyükelçi yapıyorsun. Yeraltı dünyasından alıyor. Büyükelçi tayin etmenin ne anlama geldiğini biliyor musun? Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek.

Bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı'nı düşünün. Kanunlara aykırı olarak 128 milyar dolar satıyor. Kanunsuz. Devletin parası. Hesabını soran yok. Niye bu soruyu soruyorsunuz diyorlar. Vatandaşın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim savunacak? Biz savunacağız.

Mafyanın bir başka özelliği daha var. Devleti yönetenleri ele geçirmeye çalışır. Onları satın alır. Zindaşti denen birisi vardı. Yeraltı dünyasının en önemli aktörlerinden biriydi. Cumhurbaşkanının baş danışmanıyla ilişkileri çok iyiydi. Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin diyelim. Hapisten telefonla çıkardı. Kimlere ne kadar para verdi? İktidarı ve küçük ortağını ne kadar finanse etti? Sözüm söz bunların tamamını ortaya çıkaracağım.

Hazine ve Maliye Bakanı: 128 milyar dolar iç edildi. İstifa etti. At izi it izine karıştı dedi. Ne demektir: İş o kadar karıştı ki ben içinden çıkamıyorum.