Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Adayımızı Millet İttifakı Belirleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya, "Bizim cumhurbaşkanı adayımızı Millet İttifakı belirleyecek" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu: Adayımızı Millet İttifakı Belirleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya, "Bizim cumhurbaşkanı adayımızı Millet İttifakı belirleyecek" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in programında konuştu. Bakanların rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın  "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur"  açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Söyledikleri 2013 yılındakinden söylediklerinde farklı değil aslında.Erdoğan Bayraktar’ın kızdığı nokta şu, beni diğer 3 bakanla yan yana koyuyorsunuz. Bir şey varsa ben görevi kötüye kullandım diyor, onlarınki rüşvet alma diyor." dedi.

"Hem iktidara hem de erken seçime hazırız"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Hem iktidara hem de erken seçime hazırız. Böyle bir ortamda yaşanmaz. Haksızlık ediyoruz vatandaşımıza. Bu ortamı bitireceğiz. Sanıyorlar ki adalet bina ile gerçekleşiyor. Bugüne kadar FETÖ'nün siyasi ayağını neden ortaya çıkarmadınız?  Bütün ayakları ortaya çıktı, nerede bunun siyasi ayağı. Neden Bahçeli sormuyor? Devlet yönetilmiyor, devlet saraya mahkum edilmiş gibi. "Ben her şeyi yaparım" diyor.

"Mültecilere niye kızalım, mülteciyi buraya getirene kızacaksın"

Şöyle bir yanlışımız var. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar olarak mültecilere kızıyoruz. Ben kızmıyorum. Mültecilere niye kızalım, mülteciyi buraya getirene kızacaksın. Kapıları açmışsınız, herkes burada. Savaşı başlatan, oradaki gerilimi tırmandıran, oraya destek veren de bir anlamda şimdiki iktidar. Sen sınırları açtın, mülteciler gelirse onları bir yerde toplarsın. Belli bir alanı çevirirsin burada kalırlar. Bunlar getirdiler Türkiye'nin her tarafına dağıttılar. Vatandaş bunlarla yüz yüze gelmeye başladı, bunlar dükkan açmaya başladılar. Olaylar çıktı, cinayetler oldu.

"Kardeşim sen devlet değilsin"

Afganistan'da bunlar baştan gittiler Biden'la görüşme yaptılar. Dışişleri Bakanlığı yok orada. "Ben varım Dışişleri bana bağlı" diyor. Kardeşim sen devlet değilsin. Ne görüştün arkadaş sen?

"İktidara gelirsek Suriye’de savaşın bitmesi için herkesle görüşeceğiz"

Afganistan'dan çıkacak 2 bin 500 km'den fazla yolu katedecek sonra sınırlarımızdan girecek. Hepsi cepheden yeni gelmiş gençler gibi. Kadın, çocuk yok. Türkiye için potansiyel tehlike. İtirazımız ve kamuoyunun desteğiyle vazgeçtiler, askerimizi geri çektiler.  Türkiye ve sınırlar yol geçen hanı değildir. İktidara geldiğimizde mültecileri ülkelerine göndereceğiz. Bunların kayıtları var, kayıt dışı olanlar da var.

İktidara gelirsek Suriye’de savaşın bitmesi için herkesle görüşeceğiz." Biz bütün dünyayı izliyoruz. Devletten gizli neyi görüştün?  Bizim ayrıca dış politika danışma kurulumuz var. Biz Türkiye’nin dokularına sinmiş konuları çözmek istiyoruz.

"Erdoğan Bayraktar daha önce benzer bir açıklama yapmıştı"

Erdoğan Bayraktar ilk açıklaması bu değil, daha önce de benzer bir açıklama yaptı. Erdoğan Bayraktar NTV’de, “Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum, soruşturma dosyasında var olan imar planlarının büyük bölümü sayın Başbakan’ın talimatıyla yapıldı, Başbakan’ın istifa etmesi gerekir” diyor, aradan zaman geçti, kendisi istifa etti, görevden aldı. 3 bakanın görev değişikliği yapıldı. Yüce Divan'a göndermediler.  Söyledikleri 2013 yılındakinden söylediklerinde farklı değil aslında. Erdoğan'ın hâlâ sessizliğini koruması...   Bir kirlilik var ortada. Yüce Divan’a gönderirsen işin ucu sana kadar gelecek tehdidi yapıldı.  Diğerlerinin sözü.

"Cemil Çiçek’in ‘Bunların Yüce Divan’a gitmesi gerekirdi’ ifadesini kullanması son derece doğru"

Cemil Çiçek’in ‘Bunların Yüce Divan’a gitmesi gerekirdi’ ifadesini kullanması son derece doğru ve yerinde. Erdoğan Bayraktar’ın kızdığı nokta şu, beni diğer 3 bakanla yan yana koyuyorsunuz. Bir şey varsa ben görevi kötüye kullandım diyor, onlarınki rüşvet alma diyor.