Abone Ol

NTV ve Star TV önünde penguen medyasına hayır eylemi

'Nuriye Gülmen Semih Özakça'nın açlık grevine de destek veren KESK'lilerin eylemini, ısrar sonucu NTV muhabirleri de izledi.

NTV ve Star TV'de penguen medyasına hayır eylemi

KHK ile ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri seslerini duyurabilmek için Doğuş Medya Yayın Grubu önününde açıklama yaptı. ‘Suskun basın istemiyoruz, Özgür basın istiyoruz’ sloganları atan ihraç edilen KESK’liler basın açıklaması yaptı. KESK’lilerin ısrarı sonucu NTV muhabirleri de basın açıklamasını izledi.

‘KORKAK DEĞİL, CESUR MEDYA İSTİYORUZ’

Basın açıklamasından önce konuşan ihraç edilen Edebiyat Öğretmeni Muhammet Sevinçtekin, medyanın kamu emekçilerinin sesinin duyurmamasına tepki göstererek,”Bizler emeğine bir çırpıda son verilmiş olan kamu emekçileriyiz. OHAL ile yönetilen bir sistemin mağdurlarıyız. Şunun çok iyi fakındayız: Ancak ve ancak direnerek karşı faşizme karşı çıkacağız. Bir kere daha faşizm en çirkin fotoğraflarıyla bu sabah yüzünü yine gösterdi. Ankara’nın göbeğinde 64 gündür işi, emeği ve alınteri için açlık grevinde bulunan Nuriye ve Semih hocalarımıza saldırılmış. İhraç edilen kamu emekçileri olarak medya kuruluşlarının önündeyiz. Çünkü biz korkak değil, cesur medya istiyoruz. Biz hakkı, hukuku savunan bir medya istiyoruz. Sesimizin ulaştığı her kulak her akıl bilmelidir ki bu gün bizi işsiz bırakanlar sizleri de aç bırakacak. Çünkü biz cesur ve özgür basın istiyoruz” dedi.

‘TÜM BUNLAR İŞTEN ÇIKARTILMAMIZ İÇİN YETERLİYDİ…’

Basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul 1 Nolu Şubeler Platformu üyesi Nuray Şimşek, “İşimize, geleceğimize, onurumuza sahip çıkıyoruz” diyerek şu açıklamayı yaptı “Bizler, parasız eğitim, anadilde eğitim, barışı, eşitliği savunduğumuz için işten çıkarıldık. Bizler kamu emekçilerinin iş güvencesine sahip çıktığımız için, AKP’nin memuru olmadığımız için işten atıldık.Tüm bunlar bizleri işimizden atmak için yeterliydi. Sesimizi duyurmak için 4 aydır oturma eylem yapıyoruz. Bu süreçte adeta 3 maymunu oynayan NTV önündeyiz. Onurlu gazetecileri ve basın kuruluşlarını haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atılan ve işini geri alabilmek için direnen kamu emekçilerinin yanında olmaya davet ediyoruz.”

KESK üyeleri Doğuş Medya önünde açıklama yaptıktan sonra Anakara’da 64 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmal için bugün saat 14.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı önünde 1 günlük açlık grevi başlatacaklarını söyledi.