Abone Ol

Kesha yapımcısına açtığı tecavüz davasını kaybetti

Pop yıldızı Kesha, kendisine tecavüz ettiğini söylediği yapımcısı Dr.Luke ve Sony ile arasındaki sözleşmenin feshedilmesi için 2014 yılında açtığı davayı kaybetti.

Kesha yapımcısına açtığı tecavüz davasını kaybetti

Kesha, 2014 senesinde kendisine rızası dışında uyuşturucu vermek, cinsel tacizde bulunmak ve tecavüz etmekle suçladığı yapımcısına açtığı davayı kaybetti. Mahkeme pop yıldızının Lukasz Gottwald ile 6 albümlük sözleşmesine bağlı kalması gerektiğine hükmetti.

28 yaşındaki Kesha,  yapımcısı Gottwald’ın, kendisine 18. Yaş gününde uyuşturucu verdikten sonra tecavüz ettiği gerekçesiyle,  Sony ile olan iş sözleşmesinin fesh edilmesi talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Dava süresince albüm şirketi Kesha’ya başka bir yapımcıyla çalışmasını teklif etmiş, ancak Kesha albümlerinin reklamının daha az yapılması korkusuyla bu talebi de reddetmişti.

Kesha yapımcısına açtığı tecavüz davasını kaybetti - Resim: 1KESHA

Yargıç Shirley Kornreich, söz konusu anlaşmanın bozulması halinde Sony’nin ‘düzeltilemeyecek’ şekilde zarar göreceğini ve sözleşmeyi bu şekilde bozmanın eyalet hükümlerine karşı olduğunu söyleyerek genç yıldızı söz konusu şirketle çalışmaya devam etmek zorunda bıraktı.


New York Daily News’de yer alan habere göre, Kesha’nın avukatı Mark Geragos yaptığı açıklamada, Sony kendilerine yeni bir yapımcı ile çalışma olanağı sağlasa dahi, albümlerin reklamlarının özellikle yapılmayacağına dikkat çekti. Geragos aynı zamanda Sony’nin Lukasz Gottwald’a Kesha’dan daha fazla yatırım yaptığını ve her ne pahasına olursa olsun onu korumak isteyeceğini belirtti.

Kesha yapımcısına açtığı tecavüz davasını kaybetti - Resim: 2Kesha derin dekoltesiyle konuşturdu