Abone Ol

Kerimcan Durmaz'ın dudak uçuklatan aylık kazancı

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'ın aylık kazancı hayrete düşürdü.

Kerimcan Durmaz'ın dudak uçuklatan aylık kazancı

Sosyal medya fenomeni diye tanımlanan Kerimcan Durmaz, her geçen gün şöhretine şöhret katmaya devam ediyor. Son yaptığı açıklamalardan birinde “Ne kadar kazandığımı ben bile bilmiyorum” diyen Durmaz’ın aylık kazancının 500 bin lira olduğu ortaya çıktı. İddia, Habertürk Gazetesi’nde yayınlandı.

Durmaz ve benzeri sosyal medya ünlülerine dair akla takılan sorulardan biri vergi beyanında bulunup bulunmadıkları… Şahsi hesaplarından sık sık paylaşım yapan ve bu sayede ciddi bir reklam geliri elde eden bu ünlüler, iyi kazançları olduğunu açıklamaktan da geri kalmıyor. Sosyetik olarak bilinen ünlülerden Ayşe Kucuroğlu, Işıl Reçber, Eda Taşpınar da sık sık sosyal medya üzerinden paylaşım yapıp gelir elde ediyor. Ancak en çok kazananlar yine Demet Akalın, Gülşen, Seda Sayan gibi şarkıcı figürler. Üstelik bu isimler zaman zaman sağlık açısından sorun teşkil eden ürünleri para karşılığında sosyal medya hesaplarında yayınlayabilecek kadar gözü karalar.

Öte yandan sosyal medyada sayıları her geçen gün artan ve makyaj, stil gibi konularda videolar çekip yayınlayan bloggerlar’ın da vergi vermediği biliniyor.
Maliye, düzenli olarak internet ve sosyal medya hesapları üzerinden kazanç elde edenleri bir süredir yakından takip ediyor.